Justícia, Drets i Memòria

Jornada sobre mediació familiar a l'Ajuntament de Pineda de Mar

query_builder   9 març 2007 11:47

event_note Nota de premsa

Jornada sobre mediació familiar a l'Ajuntament de Pineda de MarEl Departament de Justícia, a través del Centre de Mediació Familiar de Catalunya i l'Ajuntament de Pineda de Mar, organitzen, el proper dilluns 12 de març una jornada tècnica sobre la mediació familiar i la funció del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, que gestiona el Departament de Justícia.La directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, farà una sessió de treball que anirà adreçada als tècnics de serveis socials i altres operadors socials relacionats amb l'Ajuntament amb l'objectiu d'oferir informació i col·laboració en matèria de mediació familiar. La funció d'aquests tècnics és fonamental per tal de fer arribar la informació i l'orientació adequada als usuaris que estiguin travessant una situació de conflicte familiar.
L'objectiu de la Jornada és presentar als professionals, les característiques i els avantatges de la mediació familiar i aprofundir en el seu coneixement per tal de facilitar una major aproximació i accessibilitat de la mediació als ciutadans.

La presentació de la Jornada anirà a càrrec de l'alcalde de Pineda de Mar, Joan Morell i la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, que atendran als mitjans de comunicació a les 12:45 h.

La mediació familiar a Catalunya

A Catalunya, 7 de cada 10 parelles que demanen la mediació familiar arriben a un acord satisfactori per a les dues parts i, d'aquesta manera, eviten un procés judicial contenciós que pot agreujar més les diferències familiars.

La mediació familiar és una eina complementària a la via judicial molt útil per resoldre els conflictes sorgits en l'àmbit familiar. És un procés totalment voluntari i que es porta a terme mitjançant la intervenció d'una tercera persona, el mediador, que és una peça clau en tot el procés. Aquest és designat per les parts o pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

La mediació familiar, la poden demanar les persones unides en matrimoni, les que constitueixen una unió estable de parella i les que, sense ser-ho, tenen fills en comú, i, d'altra banda, les persones que tenen un conflicte per raó d'aliments o d'institucions tutelars.

Dades de mediació familiar

A Catalunya hi ha 1.447 mediadors familiars homologats pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya, 1.247 dels quals són actius i 200, inactius, entre especialistes dels camps de la psicologia, l'educació, el treball social, la pedagogia i el dret.

Per demarcacions:

A Barcelona hi ha 827 mediadors familiars. La distribució de despatxos, desglossada per partits judicials, és la següent: Arenys de Mar, 14; Badalona, 12; Barcelona, 581; Berga, 2; Cerdanyola del Vallès, 20; Cornellà de Llobregat, 5; Esplugues de Llobregat, 8; Gavà, 12; Granollers, 32; l'Hospitalet de Llobregat, 11; Igualada, 7; Manresa, 45; Martorell, 6; Mataró, 51; Mollet del Vallès, 25; el Prat de Llobregat, 4; Rubí, 18; Sabadell, 46; Sant Boi de Llobregat, 6; Sant Feliu de Llobregat, 31; Santa Coloma de Gramenet, 8; Terrassa, 51; Vic, 17; Vilafranca del Penedès, 6, i Vilanova i la Geltrú, 15. En total, hi ha 1.033 despatxos de mediadors.

A Tarragona hi ha 78 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Tarragona és la següent: a Falset, 3; a Reus, 27; a Tarragona, 52; a Valls, 8, i al Vendrell, 4. En total, hi ha 94 despatxos de mediadors.

A Lleida hi ha 104 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Lleida és la següent: a Balaguer, 10; a Cervera, 4; a Lleida, 96; a la Seu d'Urgell, 3; a Solsona, 3; a Tremp, 6, i a Vielha, 1. En total hi ha 123 despatxos de mediadors.

A Girona hi ha 173 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Girona és la següent: a la Bisbal d'Empordà, 10; a Blanes, 7; a Figueres, 43; a Girona, 136; a Olot, 10; a Puigcerdà, 2; a Ripoll, 1; a Sant Feliu de Guíxols, 7, i a Santa Coloma de Farners, 4. En total hi ha 220 despatxos de mediadors.

A les Terres de l'Ebre hi ha 65 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de les Terres de l'Ebre és la següent: a Amposta, 51; a Gandesa, 35, i a Tortosa, 50. En total, hi ha 136 despatxos de mediadors.

NOTA: S'ha de tenir en compte que alguns mediadors familiars poden tenir més d'un despatx en diferents partits judicials i també en diferents demarcacions. Per tant, el nombre de despatxos no coincideix amb el de persones mediadores.

9 de març de 2007

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE: Jornada sobre la mediació familiar i la funció del Centre de Mediació Familiar de Catalunya

DIA: Dilluns 12 de març 2007

HORA: 12: 45 h atenció als mitjans de comunicació

LLOC: Sala de Plens
Ajuntament de Pineda de Mar
Pl. Catalunya, 1, Pineda de Mar

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia