Justícia, Drets i Memòria

Jornada sobre mediació familiar a la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat

query_builder   22 gener 2007 17:09

event_note Nota de premsa

Jornada sobre mediació familiar a la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Jornada sobre la Mediació Familiar i la funció del Centre de Mediació Familiar de Catalunya
DIA:Dimarts, 23 de gener de 2007
HORA:10 hores
En acabar, a les 11 hores aproximadament, s'atendrà els mitjans de comunicació
LLOC:Fundació Marianao
Carrer Girona, 30
Sant Boi de Llobregat
El Departament de Justícia, a través del Centre de Mediació Familiar de Catalunya i la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat, organitzen el proper dimarts, 23 de gener, a les 10 h, una jornada tècnica sobre la mediació familiar i la funció del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, que gestiona el Departament de Justícia, adreçada als professionals d'àrees i projectes de la Fundació.

La presentació de l'acte anirà a càrrec del director de la Fundació Marianao, Josep Torrico L'objectiu de la jornada és presentar als professionals les característiques i avantatges de la mediació familiar i aprofundir en el seu coneixement per tal de facilitar una major aproximació i accessibilitat de la mediació als ciutadans. Es tracta d'explicar què és la mediació familiar, apropar-la i facilitar-ne l'accés als ciutadans de Catalunya.

En acabar la sessió, la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall i el director de la Fundació, Josep Torrico, atendran els mitjans de comunicació.La mediació familiar a Catalunya

A Catalunya, 7 de cada 10 parelles que demanen la mediació familiar arriben a un acord satisfactori per a les dues parts i, d'aquesta manera, eviten un conflicte judicial que pot agreujar més les diferències familiars.

La mediació familiar és una eina complementària a la via judicial per resoldre els conflictes sorgits en l'àmbit familiar. És un procés totalment voluntari i que es porta a terme mitjançant la intervenció d'una tercera persona, el mediador, que és una peça clau en tot el procés. Aquest és designat per les parts o pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya.

La mediació familiar, la poden demanar les persones unides en matrimoni, les que constitueixen una unió estable de parella i les que, sense ser-ho, tenen fills en comú, i, d'altra banda, les persones que tenen un conflicte per raó d'aliments o d'institucions tutelars.

Dades de mediació familiar

A Catalunya hi ha 1.447 mediadors familiars homologats pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya, 1.247 dels quals són actius i 200, inactius, entre especialistes dels camps de la psicologia, l'educació, el treball social, la pedagogia i el dret.


Per demarcacions:

A Barcelona hi ha 827 mediadors familiars. La distribució de despatxos, desglossada per partits judicials, és la següent: Arenys de Mar, 14; Badalona, 12; Barcelona, 581; Berga, 2; Cerdanyola del Vallès, 20; Cornellà de Llobregat, 5; Esplugues de Llobregat, 8; Gavà, 12; Granollers, 32; l'Hospitalet de Llobregat, 11; Igualada, 7; Manresa, 45; Martorell, 6; Mataró, 51; Mollet del Vallès, 25; El Prat de Llobregat, 4; Rubí, 18; Sabadell, 46; Sant Boi de Llobregat, 6; Sant Feliu de Llobregat, 31; Santa Coloma de Gramenet, 8; Terrassa, 51; Vic, 17; Vilafranca del Penedès, 6, i Vilanova i la Geltrú, 15. En total hi ha 1.033 despatxos de mediadors.

A Tarragona hi ha 78 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Tarragona és la següent: a Falset, 3; a Reus, 27; a Tarragona, 52; a Valls, 8, i al Vendrell, 4. En total hi ha 94 despatxos de mediadors.

A Lleida hi ha 104 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Lleida és la següent: a Balaguer, 10; a Cervera, 4; a Lleida, 96; a la Seu d'Urgell, 3; a Solsona, 3; a Tremp, 6, i a Vielha, 1. En total hi ha 123 despatxos de mediadors.

A Girona hi ha 173 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de Girona és la següent: a la Bisbal d'Empordà, 10; a Blanes, 7; a Figueres, 43; a Girona, 136; a Olot, 10; a Puigcerdà, 2; a Ripoll, 1; a Sant Feliu de Guíxols, 7, i a Santa Coloma de Farners, 4. En total hi ha 220 despatxos de mediadors.

A les Terres de l'Ebre hi ha 65 mediadors familiars. La distribució de despatxos de mediadors que hi ha a la demarcació de les Terres de l'Ebre és la següent: a Amposta, 51; a Gandesa, 35, i a Tortosa, 50. En total hi ha 136 despatxos de mediadors.

NOTA: S'ha de tenir en compte que alguns mediadors familiars poden tenir més d'un despatx en diferents partits judicials i també en diferents demarcacions. Per tant, el nombre de despatxos no coincideix amb el de persones mediadores.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia