El director general de Salut Pública, Antoni Plasència, i el director general de Relacions Laborals, Salvador Álvarez, presenten un programa de vigilància de la salut de treballadors exposats a l'amiant
Demà dijous 8 de març a les 12h, el director general de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Plasència, i el director general de Relacions Laborals, Salvador Álvarez, presentaran conjuntament el Programa de Vigilància Post-ocupacional de la salut dels treballadors que han estat exposats a l'amiant, una iniciativa que beneficiarà prop de 6.000 persones.

La presentació anirà adreçada especialment a les persones que treballen als serveis de prevenció de riscos laborals, i als professionals de la salut laboral i de la salut pública. També es donaran a conèixer els dos fitxers de salut laboral que es creen en relació a l'amiant, un que fa referència als treballadors que hi han estat exposats en el passat i un altre que es refereix als treballadors en actiu amb risc d'exposició a l'amiant.

Un cop posats en marxa aquests fitxers, es tindran les dades exactes de persones afectades, però s'estima que a Catalunya hi poden haver entre 5.000 i 6.000 treballadors exposats en un moment o altre de la seva trajectòria laboral.

El programa d'aquests fitxers, que contempla totes les normes de privacitat previstes a la legislació, ha estat revisat i actualitzat per un comitè científic i elaborat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

A l'acte de presentació hi seran també presents la presidenta del Comitè Científic del Programa de Vigilància Post-ocupacional de la salut dels treballadors que han estat exposats a l'amiant, Constança Albertí, i una de les responsables de l'àrea d'atenció al cient del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies, Anna Pérez.

Amb aquest programa es dóna compliment al Pla nacional de vigilància de la salut dels treballadors exposats a l'amiant, i a la normativa vigent, més concretament la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, que a l'article 22.5 estableix, en determinats supòsits, el dret dels treballadors a la vigilància de la seva salut més enllà de la finalització de la relació laboral. I també del RD 39/1997, de 17 de gener, mitjançant el qual s'aprova el reglament dels serveis de prevenció de riscos laborals i que contempla aquest extrem en l'article 37.3.e.




CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:Presentació del Programa de vigilància post-ocupacional de la salut dels treballadors que han estat exposats a l'amiant.
DIA:Dijous, 8 de març
HORA:12-14h
LLOC:Sala d'actes del Departament de Salut (Travessera de les Corts, 131-159. Pavelló Ave Maria). Barcelona.