Salut

Inici de l'Enquesta de Salut de Catalunya 2005-2006

query_builder   5 desembre 2005 13:18

event_note Nota de premsa

Inici de l'Enquesta de Salut de Catalunya 2005-2006

El Departament de Salut posa en marxa la tercera edició de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA 2005-06) amb la finalitat de conèixer l’opinió i les percepcions dels ciutadans sobre els seus problemes de salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris.

La recollida de dades s’ha iniciat aquest desembre i anirà a càrrec del personal acreditat de l’empresa IPSOS. Els enquestadors recolliran les respostes dels enquestats, residents a qualsevol comarca de Catalunya, fins el mes de juliol de 2006. Els enquestats seran contactats prèviament, en el cas dels menors de 15 anys, les respostes a les preguntes del qüestionari han de ser contestades per la mare, el pare o l’adult que en tingui cura.

L’ESCA consta d’una entrevista personal, en forma de qüestionari, que es farà al domicili d’un total de 18.300 persones de totes les edats, i un examen de salut en el que participaran 4.002 persones majors de sis anys. 

Les dades recollides a les entrevistes personals aportaran informació epidemiològica més completa i útil sobre la prevalença de problemes de salut i de factors de risc en la població catalana. La informació recopilada és rellevant alhora d’establir polítiques i accions que millorin l’estat de salut de les persones i la qualitat i disponibilitat dels serveis sanitaris.

L’Enquesta de Salut de Catalunya és una activitat estadística de caràcter oficial prevista en el vigent Pla estadístic de Catalunya. D’acord amb la Llei d’estadística de Catalunya, els ciutadans han de facilitar la informació necessària per a aquesta enquesta de forma completa i verídica, amb la garantia que les dades recollides són confidencials, estaran protegides pel secret estadístic i només seran objecte de tractament estadístic agregat.

Per més informació podeu consultar el web del Departament de Salut:

www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/tramits/doc9529.html 

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia