El Departament de Salut va comunicar l’abril de 2004 a la població de la Urbanització de Baronia del Mar de Bellvei mitjançant una reunió informativa que l’aigua no era apta pel consum humà donat que contenia 61,5 mg/l de nitrats, quan el límit és de 50 mg/l.

Des del mes de juliol del mateix any té un proveïment provisional d’aigua a l’espera de connectar-se amb la xarxa Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

Anteriorment, l’any 2003, durant el qual el nivell de nitrats detectats a l’aigua es va mantenir per sobre del nivell establert no s’havia informat als usuaris de la urbanització malgrat un informe de la Delegació Territorial de Sanitat adreçat a l’empresa subministradora en què se’ls instava a advertir a la població.

 El Departament de Sanitat i Seguretat Social havia detectat ja el 2002 un nivell de nitrats lleugerament superior al llindar establert a la normativa sanitària de 50mg/l. Davant aquesta situació, a l’octubre del 2002 es va decidir fer un seguiment del nivell de nitrats a l’aigua de la Urbanització Baronia del Mar i buscar altres proveïments d’aigua alternatius com connectar-se a l’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Amb els nivells de nitrats detectat en les diferents analítiques realitzades (a l’entorn del 60 mg/l) es considera que no s’ha superat la ingesta tolerable establerta per la Organització Mundial de la Salut de 219 mg/dia. Aquesta quantitat pot ser consumida diàriament, per una persona adulta, durant tota la vida, sense que li suposi un risc per a la seva salut.