Aquesta oficina donarà servei al Bages, Berguedà i Solsonès
La secretària general del Departament de Salut, Marta Segura, i l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, inauguraran demà, dimarts 3 de d'octubre a les 13h, la nova oficina de l'Agència de Protecció de la Salut dels Sectors del Bages, Berguedà i Solsonès, situada al carrer Muralla del Carme, 7, de Manresa.

La posada en marxa d'aquesta nova seu s'emmarca en el desplegament de l'Agència de Protecció de la Salut de Catalunya i d'acord al que estableix la Llei 7/2003, de protecció de la salut.

Aquesta oficina comptarà amb un Equip de Protecció de la Salut (EPS) integrat per personal administratiu i tècnic (metges, veterinaris, farmacèutics i diplomats d'infermeria). L'oficina prestarà serveis en matèria de protecció de la salut, com el control d'aliments i begudes; els menjadors cololectius; el subministrament de l'aigua de consum humà i la prevenció, i el control de la legionelolosi, entre d'altres. També s'atendrà als ciutadans i els operadors econòmics d'acord amb el compromís del Departament de Salut d'apropar els serveis de protecció de la salut al món local i a la ciutadania.

En aquest context, l'Agència de Protecció de la Salut crea un nou àmbit de cooperació interadministrativa basat en la cololaboració amb les diverses administracions locals, amb la finalitat de protegir la població dels factors ambientals i alimentaris que poden produir un efecte negatiu sobre la salut de les persones.