El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de L’Hospitalet impulsaran diferents projectes amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’atenció sanitària que es presta a la ciutat, gràcies a la construcció, l’ampliació i l’equipament dels diferents centres sanitaris. Amb aquesta finalitat, la consellera de Salut, Marina Geli, l’alcalde de L’Hospitalet, Celestino Corbacho; i el director del Servei Català de la Salut, Carles Manté, han signat avui un conveni de col•laboració.

Amb la signatura d’aquest conveni s’estableix un marc de col•laboració entre el Departament de Salut, a través del Servei Català de la Salut –CatSalut- i l’Ajuntament de L’Hospitalet. Així, l’Ajuntament  es compromet a posar a disposició del CatSalut els terrenys necessaris per a la construcció de nous equipaments sanitaris o l’ampliació dels ja existents.

El conveni preveu les actuacions següents:

• Construcció del CAP Can Serra, a l’avinguda de Can Serra, 96. L’inici de les obres tindrà lloc durant el segon semestre de 2005.

• Posada en marxa d’un centre d’urgències i radiologia, que esponjarà el servei que actualment es presta al CAP de Just Oliveras. Es posarà en marxa el 2006 a la rambla de la Marina, 478.

• Posada en marxa d’un hospital de dia per a adolescents al carrer de Miralta del barri de Sanfeliu. Es posarà en marxa el 2006.

• Posada en marxa d’un centre polivalent de salut mental al carrer de Sant Rafael del barri la Florida. Es posarà en marxa a finals de 2006.

• Construcció del CAP Gornal. Pendent d’ubicació. La cessió dels terrenys es farà el 2006 i l’inici de l’obra tindrà lloc el 2007.

• Construcció d’un nou CAP a la Florida. Pendent d’ubicació. La cessió dels terrenys es farà el 2006 i l’inici de l’obra tindrà lloc el 2007.

• Ampliació de l’equipament sanitari de la rambla de Just Oliveras, amb la sortida dels serveis d’urgències i radiologia.

El conveni també preveu la creació d’una comissió mixta formada per dos representants del CatSalut i dos de l’Ajuntament, amb la finalitat de vetllar pel compliment de les previsions d’aquest conveni. En el marc d’aquesta Comissió s’analitzarà l’impacte sobre els serveis de salut que pugui tenir el desenvolupament urbanístic de noves zones a la ciutat, especialment a la zona de Santa Eulàlia i de la Granvia.

La vigència d’aquest conveni s’estén fins al 31 de desembre de 2008