La Fundació Hospital Asil de Granollers promou formació i activitats de promoció de la salut

El Departament de Salut dóna suport als projectes de promoció de la salut que porta a terme l’Observatori de la Salut Dr. Carles Vallbona (OSVA) de la  Fundació Hospital Asil de Granollers. 

L’OSVA desenvolupa tres àmbits d’actuació principals: els programes de salut, el foment del voluntariat i les activitats socials i lúdiques. Els programes de salut inclouen activitats de recerca, d’educació sanitària, de formació i d’assessorament.

Entre els programes que s’ofereixen hi ha el Projecte AVALL, de prevenció de l’obesitat infantil des de les escoles, o el d’“Alimentació i Salut”, que inclou mòduls formatius sobre els fonaments bàsics d’una alimentació saludable i equilibrada.

Aquestes accions s’emmarquen dins el Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable (PAAS) que porta a terme la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut.

Els objectius del PAAS són els següents:

-    Sensibilitzar els ciutadans per tal que percebin com a assumibles opcions que promoguin la salut mitjançant la pràctica regular d’activitat física i alimentació saludable.

-    Desenvolupar accions informatives i educatives, així com intervencions sobre l’entorn centrades en la problemàtica de determinats estils de vida.

-    Promoure acords i compromisos en els diferents àmbits per tal de potenciar estratègies de cooperació amb la finalitat de ser més eficients en la utilització de recursos.

Des de l’inici del PAAS a Catalunya  s’han dut a terme o s’ha col•laborat en més de 46 activitats. Algunes d’elles s’estan desenvolupant a Granollers i a la resta de la comarca del Vallès Oriental en un marc de col•laboració intersectorial i interinstitucional que pot servir d’exemple de bones pràctiques en promoció d’una alimentació i un estil de vida saludables.

L’any 2004 l’Hospital de Granollers va posar en marxa l’Observatori de la Salut  que porta el nom del Dr. Carles Vallbona, reconegut metge granollerí, membre del patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers i president del Consell Assessor d’Activitats Física del Departament de Salut.