El Departament de Salut ha tingut coneixement del diagnòstic de vuit casos de legionel•la en persones que tenen en comú el seu desplaçament al nucli urbà de la ciutat de Vic.

Els primers tres casos van ser notificats per l’hospital General de Vic el dia 26 d’octubre, i 5 casos més han estat notificats durant el dia d’avui.

El primer cas és un home de 81 anys que va iniciar símptomes el dia 14, va ser ingressat el dia 17 a l’hospital General de Vic amb bronquitis crònica i el dia 20 d’octubre va morir.

El segon cas, un home de 78 anys, va iniciar símptomes el dia 14, va ingressar el dia 15 a l’hospital General de Vic i avui ha estat traslladat a l’hospital de la Santa Creu de Vic.

El tercer cas, un home de 67 anys, va iniciar símptomes el dia 19 i va ingressar ahir a l’hospital General de Vic.

El quart cas, un home de 38 anys, va iniciar símptomes el dia 21 i va ser hospitalitzat el dia 24 a l’hospital General de Vic.

El cinquè cas, un home de 44 anys va iniciar símptomes el dia 22 i va ingressar el dia 25 a l’hospital General de Vic i actualment està a l’UCI.

El sisè cas, un home de 64 anys va iniciar símptomes el dia 23 i va ser hospitalitzat el dia 25 a l’hospital General de Vic.

El setè cas, un home de 57 anys va iniciar símptomes el dia 24 i ha ingressat avui l’hospital General de Vic.

El vuitè cas, un home de 47 anys va iniciar símptomes el dia 22 i ha estat hospitalitzat avui a l’hospital General de Vic

Tècnics del Servei d’epidemiologia del Departament de Salut, en col•laboració  amb l’Ajuntament de Vic, s’ha fet tractament cautelar de desinfeccció de set torres de refrigeració de dues empreses del nucli urbà de Vic, per tal d’esbrinar la possible causa del brot i s’han pres mostres de les torres.

No es descarta la possibilitat de l’aparició de nous casos retrospectius.