Salut

1de juny: Dia del Donant d'Òrgans i Teixits a Catalunya

query_builder   31 maig 2005 09:00

event_note Nota de premsa

1de juny: Dia del Donant d'Òrgans i Teixits a Catalunya

La consellera de Salut, Marina Geli, presidirà demà dimecres 1 de juny, a les 10h, a la sala d’actes del Departament de Salut, l’acte en commemoració del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits a Catalunya.

L’acte comptarà amb la presència de professionals del trasplantament, associacions de malalts i entitats no sanitàries.

Durant l’acte, la directora de l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), Roser Deulofeu, donarà a conèixer les dades d’activitat de donació i trasplantament, presentarà el nou logotip i tríptic de l’OCATT i un espot que es projectarà als cinemes protagonitzat per Anna Diogène i Josep M. Alcoverro.

Aquest curt explica el procés de donació d’òrgans i s’emmarca en una campanya, que es portarà a terme en alguns cinemes de Catalunya des del dia 27 de maig fins al 16 de juny.

Després, els doctors Antoni Caralps i Josep M. Gil-Vernet explicaran la seva experiència en la realització del primer trasplantament renal de l’Estat que van portar a terme el 18 d’abril de 1965 a l’Hospital Clínic.

Per finalitzar l’acte, la consellera de Salut, Marina Geli, farà entrega dels guardons Sant Jordi als doctors Antoni Caralps i Josep M. Gil-Vernet, en reconeixement a la seva aportació pionera en els trasplantaments renals i també lliurarà una placa commemorrativa del primer trasplantament renal a l’Hospital Clínic i una placa d’homenatge de Catalunya als donants.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia