-Es reunirà amb el comissari Joaquín Almunia
- Visitarà la delegació de la Generalitat a Brussel·les i oferirà la tradicional recepció d'Any Nou

El president de la Generalitat, José Montilla, viatjarà aquest dimecres, dia 7 de febrer, a Brussel·les per reunir-se amb els alts càrrecs catalans que treballen a la capital belga i repassar els temes prioritaris per a Catalunya dins les polítiques de la Unió Europea. En el decurs de la seva estada a Brussel·les també s’entrevistarà amb el comissari d’Assumptes Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia; visitarà la delegació de la Generalitat  i oferirà la tradicional recepció d’Any Nou.

La jornada del cap de l’executiu català a Brussel·les començarà amb una visita a les dependències de la delegació del Govern català, del COPCA, de l’ICIC i de Turisme, que tindrà lloc al voltant de tres quarts de dotze. Tot seguit, el president Montilla, acompanyat de la secretària per a la UE i delegada del Govern de la Generalitat, Anna Terrón, presidirà un dinar de treball amb els alts càrrecs catalans que treballen a Brussel·les. Entre d’altres qüestions es tractarà la nova posició de Catalunya després de l’aprovació de l’Estatut, que implica més capacitat i major responsabilitat en l’àmbit de la UE. D’altra banda, en aquest primer contacte del president Montilla amb aquest col·lectiu català té previst repassar d’altres temes prioritaris com ara la recerca i el desenvolupament, la competitivitat i l’ocupació en relació a la política regional, l’agenda de Lisboa i la política de veïnatge i, en particular, els programes mediterranis. Aquesta reunió, que es farà a l’Hotel Sofitel, tindrà lloc a les 13.15 hores (serà a porta tancada, però a l’inici es podran prendre imatges).

A dos quarts de quatre de la tarda, a la Comissió Europea (Rue de la Loi, 200. Edifici BERL 11/238), el mandatari català es reunirà amb el comissari d’Assumptes Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia. També hi serà present la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón.

Després de la reunió, al mateix edifici, el president mantindrà un breu contacte amb els mitjans de comunicació.

La jornada del president a Brussel·les acabarà amb la tradicional recepció d’Any Nou, que ofereix el president de la Generalitat. L’acte se celebrarà a les set del vespre al Museu del Còmic de la ciutat. Hi haurà parlaments d’Anna Terrón i del president José Montilla. Prèviament, el cap de l’executiu català mantindrà una breu trobada amb diversos ambaixadors, entre els quals l’ambaixador representant permanent d’Espanya davant la UE, Carlos Bastarreche; l’ambaixadora d’Espanya a Bèlgica, Maria Victoria Morera; l’ambaixador d’Espanya a l’OTAN, Pablo Benavides, i l’ambaixador representant permanent adjunt davant la UE,  Cristóbal Glez-Aller.

Nota:Els mitjans que vulguin cobrir la visita del president de la Generalitat, José Montilla, a Brussel·les, caldrà que s’hagin acreditat prèviament davant aquest Gabinet de Premsa. Les reunions seran a porta tancada, però a l’inici es podran prendre imatges.

Recordatori:

Tema: Visita del president de la Generalitat a Brussel·les

Dia: Dimecres vinent, 7 de febrer

Acte: Visita a la delegació de la Generalitat a Brussel·les

Hora: 11.45 hores

Lloc: Delegació  del Govern de la Generalitat davant la UE (Rue de la Loi/Wetstraat, 227)

Acte: Dinar de treball amb els alts càrrecs catalans

Hora: 13.15 hores

Lloc:  Hotel Sofitel (Pl. Jourdan, 1)

Acte: Entrevista amb Joaquin Almúnia, comissari d’Assumptes Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea.

Hora: 15.30 hores

Lloc: Comissió Europea (Rue de la Loi, 200. Edifici BERL 11/238).

Acte: Recepció oferta pel president de la Generalitat amb motiu de l’Any Nou

Hora: 19.00 hores

Lloc: Museu del Còmic. (Rue de Sables, 20).