10-10-2006

El president de la Generalitat viatja demà a París per signar un acord amb la UNESCO, en el marc del nou Estatut d'Autonomia

oL'endemà, dijous, es reunirà amb l'expresident de la Comissió Europea, Jacques Delors

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, viatjarà demà dimecres, 11 d'octubre, a París, per tal de signar un acord de cololaboració entre el Govern català i la UNESCO, en el marc de les noves competències de l'Estatut d'Autonomia. L'endemà, dijous, es reunirà també amb l'expresident de la Comissió europea i president fundador de l'associació Notre Europe, Jacques Delors.

L'acte de signatura de l'acord tindrà lloc a l'edifici de la UNESCO, demà, dimecres, a les 12 del migdia. Hi hauran parlaments del president de la Generalitat i del Director General de la UNESCO, Koïchiro Matsuura. En acabat, el cap de l'executiu català atendrà els mitjans de comunicació.

L'acord de cololaboració que signaran ambdós mandataris renovarà i reforçarà amb canvis substancials el memoràndum signat l'octubre de l'any 2003. El nou text obre les portes a una relació directa de la Generalitat de Catalunya i els seus Departaments amb la UNESCO. Així, fa esment explícit a l'article 198 de l'Estatut, que estableix que "La Generalitat ha de participar en els organismes internacionals competents en matèries d'interès rellevant per a Catalunya, especialment la UNESCO i altres organismes de caràcter cultural, en la forma que estableixi la normativa corresponent".

Aquest nou memoràndum té per objectiu difondre la tasca de la UNESCO a Catalunya i enfortir la cololaboració entre aquest organisme i el Govern català en temes educatius, científics, culturals i de comunicació. Com a novetat, s'emfatitzen les actuacions vinculades a la consecució dels Objectius del Miloleni de les Nacions Unides.

D'altra banda, i durant la mateixa jornada a la capital francesa, el cap de l'executiu català visitarà també el Museu Jeu de Paume, després de reunir-se breument amb la recentment nomenada directora, Marta Gili. La trobada es farà al voltant de les quatre de la tarda. (Es podrà fer un mut a l'inici de la trobada i, posteriorment, prendre imatges de la visita del president al Museu).

L'endemà, dijous, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, mantindrà una reunió amb l'expresident de la Comissió europea i president fundador de l'associació Notre Europe, Jacques Delors. La trobada està prevista a les 10 del matí. (A l'inici de la trobada, que tindrà lloc a 113 rue de la Grenelle, es podrà fer un mut).

Nota: Per cobrir l'acte de signatura amb la Unesco caldrà acreditar-se prèviament a la següent adreça electrònica: s.williams@unesco.org



Recordatori

Tema:Visita del president de la Generalitat a París
Dies:Dimecres i dijous vinents, 11 i 12 d'octubre


Acte:Signatura del conveni de cololaboració entre la UNESCO
i la Generalitat de Catalunya (Cal acreditació prèvia)
Dia:Demà, dimecres, 11 d'octubre
Hora:12.00 hores
Lloc: Seu de la Unesco (Plaça Fontenoy). París.

Acte:Reunió amb la directora del Museu Jeu de Paume i posterior visita al Museu
Dia:Demà, dimecres, 11 d'octubre
Hora:16.00 hores aprox.
Lloc: Museu Jeu de Paume (1, Pl. de la Concorde). París.

Acte:Reunió amb l'expresident de la Comissió europea i
president fundador de l'associació Notre Europe, Jacques Delors
Dia:Dijous vinent, 12 d'octubre
Hora:10.00 hores
Lloc: 13 reu de la Grenelle . París.