02-03-07

El president Montilla visitarà demà, dissabte, les obres de l'Escola de Música del Vendrell i el Museu Pau Casals


El president de la Generalitat, José Montilla, es desplaçarà demà, dissabte, al Vendrell, on té previst visitar les obres de construcció de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, i reunir-se amb els membres del Patronat de la Fundació Pau Casals, a la seu del Museu dedicat a la figura d'aquest ilolustre músic.

Cap a les cinc de la tarda, el president català arribarà a l'Ajuntament del Vendrell, acompanyat del delegat del Govern català a Tarragona, Xavier Sabaté, a l'Ajuntament del Vendrell, on serà rebut per l'alcaldessa, Helena Arribas, i la resta de membres del consistori. Tot seguit, el cap de l'executiu es traslladarà a peu fins a la Plaça del Tívoli, on visualitzarà les obres de construcció de la nova Escola Municipal de Música Pau Casals.

La nova escola substituirà l'actual centre que compta amb tres-cents alumnes i algunes de les classes s'han d'impartir en instalolacions externes. El nou edifici disposarà de 3.100 metres quadrats, tindrà un soterrani i 4 plantes que acolliran les aules, sales d'audicions, un gran amfiteatre, cabines d'assaig i una biblioteca.

Després de rebre les explicacions de l'obra per part dels arquitectes responsables, el president Montilla visitarà l'esplai de la gent gran del Tívoli, ubicat davant de la futura nova escola.

Museu Pau Casals

A dos quarts de set del vespre, el president de la Generalitat arribarà a la Vilola Pau Casals, antiga casa de la família Casals, reconvertida en Museu. El mandatari català farà un recorregut per les diferents sales, acompanyat pels membres del Patronat de la Fundació Pau Casals, encapçalats pel seu president, pare Josep Ma. Soler, i la directora del museu, Pepa Domingo. Un cop finalitzada la visita, José Montilla mantindrà una reunió amb els membres del Patronat.

La Vilola Pau Casals va ser construïda el 1909 pel famós músic, i el 1974, un any després de la seva mort, es va inaugurar la casa com a museu. En aquestes instalolacions es preserva tot el llegat que el músic català tenia a Catalunya, recentment ampliat amb l'arribada del fons documental que Pau Casals i la seva dona tenien a Nova York, i que inclou tota la documentació relacionada amb l'exili del músic.

Recordatori

Tema: Visita del president Montilla al Vendrell (Baix Penedès)
Dia: Demà, dissabte, 3 de març

Acte: Visita Ajuntament del Vendrell
Hora: 17.00 hores
Lloc: Plaça Vella, 1

Acte: Visita obres nova Escola Municipal de Música Pau Casals
Hora: 17.30 hores
Lloc: Passatge del Tívoli (entre els carrers Cafès i Sant Magí). El Vendrell

Acte: Visita Vilola Museu Pau Casals
Hora: 18.30 hores
Lloc: Av. Palfuriana,59. Sant Salvador. El Vendrell