8-3-2007
Demà, divendres, el president de la Generalitat visitarà Lleida, Artesa de Lleida, els Arcs i Balaguer

oInaugurarà les obres d'adequació i millora de l'Escola Els Tilolers i visitarà l'Ajuntament d'Artesa de Lleida
oA la capital del Segre visitarà la Paeria i presidirà la presentació del projecte del nou Palau de Congressos i Comunicacions i presidirà la constitució del Consell Territorial de Salut de Lleida
oA Balaguer visitarà l'Ajuntament i inaugurarà la Fira Antiquària

El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà demà divendres, dia 9 de març, les poblacions d'Artesa de Lleida, Lleida, Els Arcs i Balaguer, acompanyat del delegat territorial del Govern la Generalitat, Jaume Gilabert.

A les 9 del matí, el president Montilla arribarà a l'Ajuntament d'Artesa de Lleida, on serà rebut per l'alcalde, Ricard Pon, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Després de la visita institucional, hi haurà unes breus paraules de l'alcalde i del president. Tot seguit, es desplaçaran fins l'Escola Els Tilolers, on el cap de l'Executiu català inaugurarà les obres d'adequació i millora que s'hi ha fet i que han suposat una inversió de gairebé dos milions d'euros. Després d'un recorregut per les noves instalolacions, és previst que hi hagi parlaments de la directora del centre, Dolors Sanahuja, de l'alcalde i del president.

A tres quarts d'onze, el president de la Generalitat visitarà la Paeria, on serà rebut pel seu batlle, Àngel Ros, que li cedirà la vara d'alcalde. Acompanyat de la Guàrdia de Gala es dirigiran fins el Saló del Retaule, on pronunciaran unes breus paraules. Tot seguit, es traslladaran a la Llotja Agropecuària Mercolleida SA, on hi ha haurà la presentació del projecte del nou Palau de Congressos i Comunicacions. Després de rebre les explicacions del projecte sobre una maqueta i els plànols per part de l'arquitecte Francine Houben, hi haurà els parlaments de l'alcalde Àngel Ros i del president del Govern català.

En acabat, a l'exterior de l'edifici, faran una visita als terrenys on s'alçarà les noves instalolacions, acompanyats dels directius i responsables de les empreses encarregades de dur a terme aquestes obres.
El projecte inclou una plaça exterior, l'ampliació de Mercolleida i el Palau de Congressos, a més d'una aparcament subterrani. La superfície d'actuació és d'uns 18.000 metres quadrats.

La visita oficial del president català a la ciutat de Lleida continuarà a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, on acompanyat de la consellera de Salut, Marina Geli, visitarà la Unitat Coronària i la Unitat d'Hemodinàmica (per les característiques del servei, els mitjans de comunicació no podran acompanyar el president durant aquesta visita).

Constitució del Govern Territorial de Salut de Lleida

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà també la constitució del Govern Territorial de Salut de Lleida, el sisè que es formalitzarà a Catalunya d'un total de 37 previstos, a les 13.45 hores, a la Sala d'Actes de l'Hospital. L'objectiu prioritari és incrementar la participació del món local en la direcció i gestió del sistema sanitari creant un marc de cololaboració entre l'administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la Salut. Prèviament, el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut ja van subscriure el passat mes de gener el Pacte de Salut de la Regió Sanitària de Lleida amb els ajuntaments de Lleida, Tàrrega, Balaguer, Mollerussa, Cervera, Les Borges Blanques i els Consells Comarcals del Segrià, de l'Urgell, de la Noguera, del Pla d'Urgell, de la Segarra i de les Garrigues.

A l'acte, hi intervindran l'alcalde Ros, el director del CatSalut, Josep M. Sabaté; el director dels Serveis Territorials, Sebastià Barranco, que explicarà el contingut del GTS; la consellera Geli i el president de la Generalitat.

Ja a les cinc de la tarda, el president inaugurarà el Consultori local dels Arcs, acompanyat de l'alcalde de Bellvís, Francesc Fabregat; del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, i del regidor de l'Ajuntament de Bellvís i representant dels Arcs, Diego López. Es tracta d'un consultori polivalent, amb una consulta de medicina i una d'infermeria i una gran sala polivalent, que possibilita activitats preventives, d'educació sanitària i socials de la població. Salut ha subvencionat aquesta instalolació amb més de 95.000 euros.

L'última població que visitarà el president de la Generalitat serà Balaguer. És previst que arribi a l'Ajuntament a les sis de la tarda, per fer la visita institucional. Al despatx de l'alcalde hi haurà la tradicional obertura del bagul de les tres claus i, tot seguit, la signatura al Llibre d'Honor. A la Sala d'Actes, hi haurà parlaments de l'alcalde, Miquel Aguilà, i del president Montilla.
Tot seguit, es desplaçaran fins el nou pavelló per inaugurar la Fira Antiquària. També allí, el president rebrà l'explicació del projecte de remodelació del pla de millora urbana "El futur d'INPACSA" a càrrec de l'arquitecta municipal, Montserrat Giné.


Recordatori

Tema: Visita del president a comarques lleidatanes
Dia: Demà, divendres, 9 de març

Acte:Visita institucional a l'Ajuntament d'Artesa de Lleida
Hora:9.00 hores
Lloc:Castell, 3. Artesa de Lleida.

Acte:Inauguració de les obres de remodelació del CEIP Els Tilolers
Hora:9.30 hores
Lloc:Sant Ramon, 16. Artesa de Lleida.

Acte:Visita institucional a l'Ajuntament de Lleida
Hora:10.45 hores
Lloc:Av. Blondel, 8. Lleida.

Acte:Presentació del projecte del nou Palau de Congressos i Comunicacions
(hi haurà parlaments de l'alcalde i del president)
Hora:11.15 hores
Lloc:Llotja Agropecuària Mercolleida, SA (Av. Tortosa, 2). Lleida.

Acte:Constitució del Govern Territorial de Salut de Lleida
Hora:13.15 hores
Lloc:Hospital Arnau de Vilanova (Av. Rovira Roure, 80). Lleida.

Acte:Inauguració del Consultori local del Arcs
Hora:17.10 hores
Lloc:(Claret, s/n) Els Arcs.

Acte:Visita institucional a l'Ajuntament de Balaguer
Hora:18.00 hores
Lloc: Balaguer.

Acte:Inauguració de la Fira Antiquària
Hora:18.30 hores
Lloc: Nou pavelló de Balaguer.