24-1-2007


El Barri del Carme va rebre una subvenció de 8,3 milions d'euros dins la primera convocatòria del Pla de Barris promogut per la Generalitat de Catalunya.

El president Montilla visitarà demà Reus per conèixer les millores del pla de barris i els projectes futurs de la ciutat

oTambé farà una visita institucional a l'Ajuntament i assistirà a la VIII Nit de l'Empresari de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, juntament amb els consellers Castells i Serna

El president de la Generalitat, José Montilla, visitarà demà dijous, dia 25 de gener, la ciutat de Reus, per tal de conèixer les millores que està assolint el barri del Carme, gràcies a les ajudes del Pla de Barris. El president també vol conèixer els principals projectes que durà a terme la capital del Baix Camp. A més, participarà en la VIII Nit de l'Empresari de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA). El delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, l'acompanyarà en la visita.

El president català començarà la seva visita a l'Ajuntament, on arribarà a les 6 de la tarda i serà rebut per l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez. Després de saludar a tota la corporació municipal, el cap de l'executiu signarà el llibre d'honor i es reunirà amb l'alcalde al seu despatx. En acabar, mantindrà una breu trobada amb tots els membres del consistori. (La reunió serà a porta tancada, però es podrà fer un mut a l'inici).

A les 18.45 hores, aproximadament, la comitiva es traslladarà a la sala Anton Borrell de l'Ajuntament, on l'alcalde presentarà al president Montilla els principals projectes que la ciutat té en marxa a través d'una projecció. Hi seran també presents representants d'entitats i cololectius de Reus relacionats amb els projectes. L'acte acabarà amb un parlament del president català.

A continuació, les autoritats iniciaran un recorregut a peu pel centre de Reus i, posteriorment, pel Barri del Carme, inclòs dins de la primera convocatòria de la Llei de Barris del 2004. La presidenta de l'Associació de veïns l'Harmonia del Carme, Carme Alomà, explicarà al president les actuacions que s'han fet al barri, que ha rebut una subvenció de 8,3 milions d'euros del Programa de barris i àrees urbanes d'atenció especial.

L'actuació integral a l'entorn del barri del Carme pretén millorar l'accessibilitat del barri; realitzar operacions específiques pel que fa a equipaments i espai públic; conservar l'edifici del Vapor Vell, patrimoni industrial de la ciutat, susceptible d'utilitzar-se com a equipament cultural; dinamitzar els usos residencials del barri i la xarxa de carrers; reforçar la cohesió social i incidir en la dinamització econòmica del barri. El projecte també preveu, entre d'altres actuacions, la intervenció als antics rentadors i als voltants de la plaça de la Patacada.

El president català tancarà la visita a la ciutat presidint la vuitena edició de la Nit de l'Empresari de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA). El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, i la consellera de Treball, Maria del Mar Serna, també assistiran al sopar.

Durant l'acte, que se celebrarà a les nou vespre al recinte de la Fira de Reus, el president Montilla lliurarà els premis a les empreses i els empresaris més destacats de Tarragona durant el 2006. Hi haurà parlaments de l'alcalde de Reus, del president de la CEPTA i del president de la Generalitat, que clourà l'acte.


Recordatori

Tema: Visita del president a Reus
Dia: Demà, dijous, dia 25 de gener

Acte:Visita institucional a l'Ajuntament de Reus
Hora:18.00 hores
Lloc:Plaça del Mercadal, 1.

Acte:Reunió del president amb els membres del Consistori. (Es podrà fer un mut a l'inici)
Hora:18.30 hores.
Lloc:Sala Evarist Fàbregas de l'Ajuntament de Reus.

Acte:Presentació dels principals projectes de la ciutat (Al final de l'acte, hi haurà un parlament del president)
Hora:18.45 hores.
Lloc:Sala Antón Borrell de l'Ajuntament de Reus.



Acte:Passejada pel centre de Reus i el barri del Carme
Hora:20.00 hores, aproximadament
Lloc:El recorregut començarà al C/ Jesús.

Acte:VIII Nit de l'Empresari de la CEPTA
Hora:21.00 hores.
Lloc: Palau de Fires i Congressos de Reus. Av. Sant Jordi, s/n.