29-6-2006

Prèviament, acompanyat del conseller de Medi Ambient es reunirà a Caldes amb els alcaldes de les poblacions afectades

El president Maragall inaugurarà demà les obres que garanteixen l'abastament de 4 importants municipis del Vallès

oCaldes de Montbui, Sentmenat, Sta. Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells s'integren a la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL)

oL'actuació, amb una inversió de 7,2 milions d'euros, elimina el risc de restriccions en cas de sequera

El president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, acompanyat del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, inaugurarà demà, divendres, 30 de juny, les obres d'ampliació de la xarxa regional d'abastament dels municipis de Caldes de Montbui, Sentmenat, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells.

Aquesta actuació, que s'inscriu dins del conveni signat l'octubre del 2003 entre els municipis i l'empresa pública del Departament de Medi Ambient Aigües Ter-Llobregat, permet garantir de manera definitiva l'abastament amb aigua de qualitat d'aquests municipis, en integrar-los a la xarxa regional d'ATLL, i evitar els risc de restriccions especialment en temps de sequera.

El president de la Generalitat arribarà a l'Ajuntament de Caldes de Montbui a les 11 del matí, on després de signar el Llibre d'Honor i d'unes breus paraules a la Sala de Plens, es reunirà amb el conseller Baltasar i els alcaldes de les quatre poblacions afectades. (Aquesta reunió serà a porta tancada, però a l'inici es podran prendre imatges).

Posteriorment, al voltant de les 12 del migdia, el president i els alcaldes s'hauran traslladat a l'Estació de bombament, per inaugurar-la. Després de seguir les explicacions de les obres, visitaran l'estació i, tot seguit, hi hauran parlaments del conseller, de l'alcaldessa de Caldes i del president de la Generalitat.

A l'acte, a més dels alcaldes dels quatre municipis, Montserrat Domènech, Josep Vilaró, Jaume Dantí i Josep Mª Pastallé, hi assistiran també els presidents dels Consells Comarcals del Vallès Oriental i Occidental, Joan Castaño i Josep Vilaró, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua i president d'Aigües Ter-Llobregat, Manuel Hernàndez.

Les obres han consistit en dues estacions de bombament, 3 dipòsits amb una capacitat global de 8.180 m3 i 19,750 km de canonades de 500 i 350 mm de diàmetre amb diferents ramals per interconnectar tot el sistema.

L'import total de les obres és de 7,2 milions d'euros, que han estat finançats pels municipis i l'Agència Catalana de l'Aigua.

La posada en servei d'aquesta xarxa, que s'utilitzarà de forma complementària amb els recursos locals, permet resoldre de manera definitiva els problemes històrics d'abastament dels municipis esmentats, donant servei a una població de més de 35.000 habitants.



Recordatori

Tema: Visita del president a Caldes de Montbui
Dia:Demà, divendres, 30 de juny


Acte: Visita a l'Ajuntament de Caldes de Montbui i reunió amb els
alcaldes dels 4 municipis
Hora:11.00 hores
Lloc:(Font del Lleó, 11). Ajuntament de Caldes.

Acte: Inauguració de les obres d'abastament d'aigua potable a les
poblacions de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Santa Eulàlia
de Ronçana i Sentmenat
Hora:12.00 hores
Lloc:Estació de bombejament al terme municipal de Caldes de Montbui.