6-7-2006




En el marc de la visita que farà tot el dia a la comarca del Bages
Demà, divendres, el president Maragall visitarà les obres del futur centre penitenciari "Els Lledoners"

oA Manresa, assistirà a la presentació de les maquetes de l'edifici judicial de la ciutat i visitarà la nova seu de la Cambra de Comerç

oTambé es reunirà amb els responsables de la Fundació Alícia, a Sant Fruitós del Bages

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es desplaçarà demà, divendres, a la comarca del Bages, on té previst visitar, entre altres, les obres del centre penitenciari "Els Lledoners", a Sant Joan de Vilatorrada, i l'Ajuntament de Manresa, on s'explicarà el projecte del futur edifici judicial de la ciutat. A més, el president català anirà també a la nova seu de la Cambra de Comerç de Manresa, i al monestir de Sant Benet del Bages, on s'està construint la seu de la Fundació Alícia.

La visita del cap de l'executiu català començarà a dos quarts d'una del migdia, a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Acompanyat de l'alcalde, Ezequiel Martínez; del conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, i del secretari general de Serveis Penitenciaris i Justícia Juvenil, Albert Batlle, assistirà a la presentació del projecte del centre penitenciari "Els Lledoners", que s'està construint al municipi. Després de les explicacions, hi hauran parlaments de l'alcalde i del president.

A continuació, el president Maragall i la resta de la comitiva faran un breu recorregut per la vila, visitant les obres d'ampliació de la residència d'avis l'Atzavara, que passarà a tenir gairebé 50 places, i la urbanització del Passeig del riu, la tercera fase de la qual ja s'està acabant.

L'estada a Sant Joan de Vilatorrada finalitzarà amb la visita a les obres de construcció de la futura presó. Aquest centre penitenciari tindrà una capacitat de 750 interns; 8 mòduls residencials de règim ordinari de 64 celoles, amb sala de dia, menjador, pati, aules, tallers, gimnàs i consulta mèdica. A més, una unitat d'ingressos, una infermeria, i un departament especial de règim tancat, així com també un edifici educatiu i cultural, entre altres instalolacions. L'obra és previst finalitzi el segon trimestre de 2008.

Futur edifici judicial a Manresa

El programa del president Maragall continuarà a la capital del Bages, on arribarà a l'Ajuntament, a dos quarts de dues. Acompanyat de l'alcalde, Josep Camprubí, i dels consellers de Justícia, Josep Ma. Vallès, i de Treball i Indústria, Jordi Valls, el cap de l'executiu català rebrà l'explicació, mitjançant maquetes, del nou edifici judicial que s'ubicarà a la ciutat.

El nou equipament, situat entre els carrers Arbonés i dels Llops, la plaça de la Reforma i el Passeig del Riu, albergarà un total de 15 jutjats, i és previst que les obres finalitzin al quart trimestre de 2007.

Després de l'explicació del projecte, hi hauran parlaments de l'alcalde i del president Maragall, que signarà també el Llibre d'Honor. Posteriorment, es desplaçarà al Restaurant Torre Busquets, on dinarà amb representants del teixit social i econòmic de la comarca. (L'àpat serà a porta tancada, però es podran fer imatges a l'inici).

Ja a la tarda, a les 17.00 hores, el president de la Generalitat visitarà la nova seu de la Cambra de Comerç de Manresa. En aquí es reunirà amb el president de l'entitat, Manel Rosell, i la resta de membres del Consell Executiu de la Cambra. A continuació, el cap de l'executiu català mantindrà una trobada amb els integrants del Ple de la Cambra i representants d'algunes de les empreses més importants de la comarca, als quals els adreçarà unes paraules.

La Cambra de Comerç de Manresa va traslladar-se a aquesta nova seu el juny de 2005, uns mesos abans que comencessin els actes commemoratius del centenari de l'entitat, que s'han perllongat fins el passat mes de juny.

Fundació Alícia, a Sant Fruitós del Bages

Al voltant de les sis de la tarda, el president Pasqual Maragall arribarà al Monestir de Sant Benet del Bages, al terme municipal de Sant Fruitós, on serà rebut per l'alcalde d'aquest municipi, Josep Rafat; per l'alcaldessa de Navarcles, Maria Carme Alós, i per Marta Lacambra, de la Fundació Caixa Manresa.

Al Monestir, el president té previst visitar les obres de la futura seu de la Fundació Alícia, un centre internacional de recerca i cultura alimentària liderada per Ferran Adrià, i reunir-se amb els representants de la Fundació Caixa Manresa, patrocinadors del projecte.

El nou edifici, que ocuparà uns 2.000 metres quadrats al nord del monestir, acollirà les dependències i laboratoris del departament d'investigació i àrees dedicades a la cultura alimentària. Aquest projecte impulsarà programes que contribuiran a paloliar els problemes alimentaris del primer i del tercer món i els problemes de salut que se'n deriven.

El president de la Generalitat també visitarà les obres de restauració que s'han fet al monestir de Sant Benet. Caixa Manresa va adquirir aquest monestir l'any 2000 amb la voluntat de convertir l'espai en una destinació turística important, alhora que en un agosarat projecte educatiu i cultural.


Recordatori

Tema: Visita a la comarca del Bages
Dia: Demà, divendres, 7 de juliol

Acte: Visita a l'Ajuntament de Sant Joan Vilatorrada i a les obres del futur
centre penitenciari "Els Lledoners"
Hora: 12.30 hores
Lloc: Carrer Major, 91-93

Acte: Visita a l'Ajuntament de Manresa i presentació maquetes edifici judicial
Hora: 13.30 hores
Lloc: Ajuntament de Manresa

Acte: Dinar amb representants del teixit social i econòmic del Bages
Hora: 14.30 hores aprox.
Lloc: Restaurant Torre Busquets (Ctra. De Viladordis, s/n). (L'àpat serà a
porta tancada, però es podran fer imatges a l'inici)

Acte: Visita a la nova seu de la Cambra de Comerç de Manresa
Hora: 17.00 hores
Lloc: Muralla del Carme, 17-23, 2ª. Planta. Manresa

Acte: Visita obres futura seu de la Fundació Alícia i reunió amb representants
de la Fundació Caixa de Manresa
Hora: 18.00 hores
Lloc: Monestir de Sant Benet del Bages.