22-3-07

Aquest vespre té previst també entrevistar-se amb el primer ministre italià, Romano Prodi
El president Montilla viatja avui a Roma per participar en la Sessió Solemne del Comitè de les Regions

oAquesta reunió ha estat organitzada amb motiu del 50è aniversari del Tractat de Roma

oAquest vespre, després de l'entrevista amb Prodi, el president de la Generalitat també es reunirà amb el president del Comitè de les Regions, Michel Delebarre

oEl cap de l'executiu català intervindrà en la taula rodona que tractarà sobre "Fins a on la descentralització?"


El president de la Generalitat, José Montilla, participarà demà divendres, 23 de març, en la Sessió Solemne del Comitè de les Regions, organitzada amb motiu del 50è aniversari del Tractat de Roma, i que se celebrarà a la capital italiana. En el marc d'aquest viatge, el cap de l'executiu té previst també entrevistar-se aquest vespre amb el primer ministre italià, Romano Prodi.

La Sessió solemne tindrà lloc a l'auditori Conciliazione de Roma a partir de les deu del matí de demà. Hi ha previst l'assistència del president de la República italiana, Giorgio Napolitano; del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso; del primer ministre italià, Romano Prodi, i del president del Comitè de les Regions, Michel Delebarre, entre altres personalitats.

Cap a dos quarts de dotze del migdia, començarà la taula rodona "L'Europa de demà, la contribució dels ens locals i regionals", on el president de la Generalitat té previst participar. Aquesta taula de debat té tres parts, i el cap de l'executiu català intervindrà en la que porta per títol "Fins a on la descentralització?", juntament amb presidents d'altres regions europees; la comissària europea de política regional, Danuta Hubner, i la ministra italiana per a Afers regionals, Linda Lanzillota.

Aquesta és la primera vegada que el Comitè de les Regions celebra una sessió plenària fora de Brusseloles. Al final d'aquesta reunió, es presentarà la "Declaració de les ciutats i regions a favor d'Europa", que es farà arribar a la reunió de caps d'estat i de govern del dia 25 de març a Berlín. En aquesta declaració, es farà referència als beneficis que aquests 50 anys de construcció europea han tingut pels ciutadans; s'enumeraran els aspectes prioritaris per poder respondre a les expectatives i als reptes actuals; i , per últim, es farà referència a la voluntat de les regions i les ciutats europees de seguir contribuint en la construcció europea.

Reunió amb Romano Prodi i amb Michel Delebarre

El president Montilla arribarà a Roma aquest vespre. A les 19.30 hores, té previst entrevistar-se amb el primer ministre italià, Romano Prodi, al Palazzo Chigi. La reunió serà a porta tancada, però es podran fer imatges a l'inici. Els mitjans interessats, cal que s'acreditin davant aquest Gabinet de premsa del president, mitjançant trucada telefònica (93.492.48.00). Els mitjans hauran de ser al Palazzo Chigi a les 19.00 hores.

Cap a les vuit del vespre, el cap de l'executiu també es reunirà amb el president del Comitè de les Regions, Michel Delebarre, al Palazzo Venecia. Aquesta reunió també serà a porta tancada, però es podran fer imatges a l'inici. Per accedir-hi cal haver-se acreditat prèviament.

Posteriorment, el president de la Generalitat participarà en el sopar ofert per l'ambaixador espanyol a Roma, José Luis Dicenta, amb motiu de la reunió del Comitè de les Regions.


Recordatori

Tema: Viatge del president Montilla a Roma
Dies: Avui, dijous, i demà, divendres, 23 de març

Acte: Reunió amb el primer ministre italià, Romano Prodi
Dia: Avui, dijous, 22 de març
Hora: 19.30 hores
Lloc: Palazzo Chigi. Roma (Els mitjans interessats en fer un mut cal que s'acreditin davant aquest Gabinet de premsa del president mitjançant trucada telefònica (93.402.48.00) abans de les 15.00 hores). Els mitjans hauran de ser al Palazzo Chigi a les 19.00 hores.

Acte: Reunió amb el president del Comitè de les Regions, Michel Delebarre
Dia: Avui, dijous, 22 de març
Hora: 20.05 hores
Lloc: Palazzo Venezia (Via Plebiscito, 118). Roma

Acte: Sessió Solemne del Comitè de les Regions
Dia: Demà, divendres, 23 de març
Hora: 10.00 hores
Lloc: Palazzo Venezia (Via del Plebiscito, 118). Roma