13-10-2006

Dilluns vinent, el president de la Generalitat presidirà la sessió inaugural del Centenari de l'IEC

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, presidirà dilluns vinent, 16 d'octubre, la sessió inaugural del Centenari de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que se celebrarà a dos quarts de vuit del vespre, al Palau de la Música Catalana.

Amb aquesta sessió s'obrirà el programa d'actes organitzats per l'IEC per commemorar el seu primer centenari, i que es desenvoluparan entre la tardor del 2006 i l'hivern del 2007. Durant aquest temps, hi hauran sessions acadèmiques i presentacions de publicacions específiques, així com exposicions, concerts i altres activitats.

L'acte inaugural, que serà conduït pel periodista Josep Cuní, s'iniciarà amb una conferència del president de l'IEC, Salvador Giner, que parlarà sobre "Passat, present i futur de l'Institut d'Estudis Catalans"; tot seguit, hi intervindrà Joan Massagué, amb un discurs que tractarà sobre "Oncologia a principis del segle XXI" , i el president de la Comissió Executiva del centenari de l'IEC, Antoni Riera, explicarà el programa d'aquesta commemoració.

Després d'aquests parlaments, tindrà lloc un breu concert del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. A continuació, la ministra de Cultura, Carmen Calvo, pronunciarà unes paraules, i el president Maragall clourà la sessió inaugural. Finalment, hi haurà la interpretació de cançons populars a càrrec dels Dolçainers i Tabaleters del País Valencià i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

També assistirà a aquest acte el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

L'Institut d'Estudis Catalans va ser creat el 18 de juny de 1907 per un acord de la Diputació de Barcelona. Enric Prat de la Riba va ser-ne l'impulsor, amb l'objectiu de modernitzar la cultura catalana.

Recordatori

Tema: Sessió inaugural del Centenari de l'Institut d'Estudis Catalans
Dia: Dilluns vinent, 16 d'octubre
Hora: 19.30 hores
Lloc: Palau de la Música Catalana (Sant Francesc de Paula, 2). Barcelona.