20-2-2007

Demà dimecres, 21 de febrer

El president Montilla demanarà a la Comissió Europea que impulsi la construcció de l'AVE entre Perpinyà i Nimes, per accelerar la connexió en Alta Velocitat amb París i amb l'Europa de l'Est


oEl president català, el president de Midi-Pyrénées, Martin Malvy, i el vice-president de Languedoc-Roussillon, Jean-Claude Gayssot, es reuneixen demà amb el comissari europeu de Transports, Jacques Barrot, a Brusseloles


El president de la Generalitat, José Montilla, el president de Midi-Pyrénées, Martin Malvy, i el vice-president de Languedoc-Roussillon, Jean-Claude Gayssot es reuniran demà amb el comissari europeu de Transports i vicepresident de la comissió europea, Jacques Barrot, a Brussel.les.

L'objectiu de la reunió és fer un repàs a les actuacions pendents per millorar les connexions de transport entre el territori espanyol i el francès i, molt singularment, donar un impuls a la connexió amb el tren d'alta velocitat.

El president viatjarà a Brusseloles acompanyat de la secretària per la UE, Anna Terrón, i el secretari de Mobilitat del Govern català, Manel Nadal.

Desencallar el tram Perpinyà - Nimes

Montilla, Malvy i Gayssot demanaran a Jacques Barrot una major implicació de la Comissió Europea per accelerar la construcció del tram de TGV comprès entre les localitats franceses de Perpinyà i Nimes. Aquest tram és el que es troba més endarrerit, de tot el trajecte ferroviari d'Alta Velocitat entre Sevilla i París. El tram Perpinyà-Nimes també forma part del corredor d'alta velocitat que ha d'enllaçar la península amb Budapest, recorrent l'anomenada "diagonal europea" (Lisboa-Kiev).


Els Governs català i espanyol treballen amb la previsió que l'any 2009 el conjunt de la línia Madrid-Barcelona-Figueres-Perpinyà estarà en funcionament i oferirà una interconnexió real al vessant mediterrani.

Pel que fa a França, només cal connectar a la xarxa de gran velocitat alguns trams. El projecte del tram Nimes-Montpeller ja està aprovat perquè entri en funcionament l'any 2012, però el tram entre Montpeller i Perpinyà, passant per Narbona, està només en les fases prèvies del debat públic.

La realització d'aquestes seccions és cabdal per a Catalunya, però també a escala europea.

Reunió de treball prèvia a la trobada amb Barrot

La reunió de Montilla, Malvy i Gayssot amb el vicepresident Barrot tindrà lloc demà a les 17.30 h a la seu de la Comissió Europea de Brussel.les (Rue de la Loi, 200. Edifici BERL).

Prèviament, a les 15.00 hores, tots tres es trobaran a la Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE (Rue de la Loi/Wetstraat, 227; Brusseloles) per mantenir una reunió de treball.

A les 16.30 hores, a la mateixa seu de la Delegació del Govern, els màxims representants de Catalunya, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénees mantindran una trobada amb els mitjans de comunicació.

Un cop acabada la reunió amb el comissari Barrot, a les 18.30 hores, el president de la Generalitat tornarà a la seu de la Delegació del Govern, per explicar el contingut de la trobada amb el comissari europeu.


Nota: Tant la reunió de Montilla, Malvy i Gassyot, com la reunió amb el comissari Barrot seran a porta tancada, però a l'inici es podran prendre imatges.








Recordatori

Tema:Visita del president de la Generalitat a Brusseloles per reunir-se amb el vicepresident de la Comissió Europea responsable de Transports, Jacques Barrot
Dia:Dimecres, 21 de febrer

Acte:Roda de premsa de representants de Catalunya, Midi-Pyrénees i Languedoc-Roussillon-Declaració conjunta
Hora:16.30 hores
Lloc:Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE
(Rue de la Loi/Wetstraat, 227; Brusseloles)

Acte:Reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea responsable de Transports, Jacques Barrot
Hora:17.30 hores
Lloc:Comissió Europea
(Rue de la Loi, 200; Brusseloles).

Acte:Roda de premsa del president
Hora:18.30 hores
Lloc:Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE
(Rue de la Loi/Wetstraat, 227; Brusseloles)