26-9-2006

El president Maragall i el director general de la FAO signen demà a Roma un conveni per dur a terme programes de desenvolupament

oL'acord inclou actuacions concretes en el camp de la seguretat alimentària i la satisfacció de necessitats bàsiques en pobles amb menys recursos

El Govern de la Generalitat de Catalunya signarà demà dimecres, 27 de setembre, un conveni de cololaboració amb l'Organització per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), mitjançant el qual es durà a terme diverses iniciatives relacionades amb el desenvolupament en pobles amb menys recursos.

L'acord serà signat a Roma pel president català, Pasqual Maragall, i pel director general d'aquest organisme de les Nacions Unides, Jacques Diouf, i és el primer conveni d'aquestes característiques que signa la FAO amb un Govern no estatal.

Aquest conveni estableix un marc de cololaboració entre l'Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i la FAO, que inclou actuacions concretes al voltant de la seguretat alimentària, satisfacció a les necessitats bàsiques, a l'eradicació de la pobresa i de la marginació, i a la promoció i defensa dels drets socials, civils i polítics. Aquestes cololaboracions es concretaran anualment mitjançant addendes que s'aniran sumant a l'acord.

El president Maragall i el director de la FAO tenen previst mantenir una reunió prèvia a la signatura de l'acord. Aquesta trobada tindrà lloc a les 16.00 hores, a la seu de la FAO (es podrà fer un "mut" de la reunió"). A continuació, a la mateixa seu, hi haurà la signatura del conveni i uns parlaments del cap de l'executiu català i del director de la FAO. Un cop clos aquest acte, el president Maragall atendrà els mitjans de comunicació.

La seguretat alimentària és un dels camps prioritari de l'acció de l'ACCD, que se suma així al segon dels Objectius del Mioleni que es proposa reduir a la meitat el nombre de persones que passen gana al món al 2015. En aquest sentit, es considera prioritària la producció d'aliments segurs i nutritius i també que la població en pugui tenir un accés de forma sostenible.


Recordatori

Tema: Signatura d'un conveni de cololaboració entre la Generalitat i la FAO
Dia: Demà, dimecres, 27 de setembre
Hora: 16.00 hores
Lloc: Seu de la FAO (Viale delle Terme di Caracalla). Roma.