15-2-07


Es farà balanç del segon aniversari d'execució de l'Acord

Demà, divendres, el president Montilla es reunirà amb el Consell d'Institucions de l'Acord Estratègic

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà demà, divendres, la reunió del Consell d'Institucions de l'Acord Estratègic per a la internacionalització, de la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana, en el decurs de la qual es farà balanç del segon aniversari d'execució d'aquest Acord.

La sessió de treball tindrà lloc a les dotze del migdia, a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat. Hi prendran part tots els membres del Consell d'Institucions. Així, per part del Govern català, assistiran, a més del president Montilla, els consellers d'Economia i Finances, Antoni Castells; de Treball, Mar Serna, i d'Innovació, Universitats i empreses, Josep Huguet. Per parts dels agents econòmics i sindicals, hi participaran els presidents de les organitzacions empresarials PIMEC, Josep González; Foment de Treball, Joan Rosell, i FEPIME, Eusebi Cima, i els secretaris generals dels sindicats catalans UGT, Josep Maria Álvarez, i CCOO, Joan Coscubiela, que participaran en la reunió de demà.

La sessió de treball serà a porta tancada, encara que es podran prendre imatges a l'inici. Un cop finalitzada aquesta, el conseller Castells explicarà davant els mitjans de comunicació el balanç que haurà fet el Consell d'Institucions. Aquest contacte informatiu es farà a la mateixa sala Torres Garcia del Palau.

L'Acord Estratègic per a la internacionalització, de la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana contempla un conjunt de 86 mesures, amb les qual es vol situar Catalunya en la línia adequada de canvi per poder fer front als nous reptes de la globalització.

El passat mes de gener, el president Montilla ja es va reunir amb els màxims representants de les organitzacions empresarials i sindicals catalanes per tal d'impulsar aquest Acord de cara a la nova legislatura. En el decurs d'aquestes trobades, el cap de l'executiu català va poder constatar la satisfacció general dels signants amb el procés i va confirmar el compromís del seu Govern per actualitzar-lo i impulsar alguns temes destacats que no s'han acabat d'assolir com l'aprenentatge de l'anglès o la transferència de tecnologia, especialment en el pas universitat-empresa. També va ressaltar la necessitat de promoure les telecomunicacions als polígons, lluitar contra el fracàs escolar i aprovar la Llei de la ciència.



Recordatori

Tema: Reunió del Consell d'Institucions de l'Acord Estratègic per a la internaciona-
lització, de la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia
Dia: Demà, divendres, 17 de febrer de 2007-02-15
Hora: 12.00 hores (inici de la reunió)
13.15 hores aprox. (compareixença informativa)
Lloc: Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat