21-12-2006

Acompanyat del president de l'entitat financera, Ricard Fornesa, i de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila

El president Montilla presentarà demà el programa per la prevenció de la dependència de l'Obra Social de La Caixa

oLa iniciativa és fruit d'un conveni de cololaboració entre el Departament d'Acció Social i Ciutadania i La Caixa


El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del president de "La Caixa", Ricard Fornesa, presidirà demà, divendres, dia 22 de desembre, la presentació del programa de prevenció de la dependència de l'Obra Social "La Caixa". La iniciativa està adreçada a gent gran fràgil que, com a conseqüència de la pèrdua de l'autonomia física, psíquica o intelolectual, es pot veure necessitada d'assistència per dur a terme activitats quotidianes.

El programa neix del conveni de cololaboració que el Departament d'Acció Social i Ciutadania ha signat amb La Caixa i que permetrà que aquest arribi a 97 casals de gent gran de la xarxa de la Generalitat de Catalunya. El programa preveu desenvolupar en aquests centres 192 tallers anuals, en els quals participaran més de 3.000 persones grans de tot Catalunya cada any.

L'acte de presentació se celebrarà a dos quarts de dotze, al Portal de la Pau de Barcelona, i hi assistirà també la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. Després de visitar una carpa on hi haurà una mostra dels taller d'atenció psicosocial i el parc mòbil de 52 microbusos adaptats, es presentarà un vídeo explicatiu del programa i hi hauran parlaments de Ricard Fornesa i del president de la Generalitat.

El programa de prevenció de la dependència és una iniciativa pionera basada en una sèrie de tallers específics orientats a frenar els problemes de mobilitat incipients, potenciar-ne l'autonomia i fomentar-ne les capacitats. Inclou tallers d'estimulació integral (sensorial, motora i cognitiva), la posada en marxa d'una flota de transport adaptat per anar als tallers i la creació de recursos específics de dinamització. L'entitat financera dedicarà 4,44 milions d'euros a Catalunya durant els propers cinc anys per desenvolupar el programa.



Recordatori

Tema: Presentació del nou programa per la prevenció de la dependència de l'Obra
Social de La Caixa.
Dia: Demà, divendres, dia 22 de desembre del 2006.
Hora: 11.30 hores.
Lloc: Portal de la Pau de Barcelona.