Maragall: “La corona metropolitana es configura com la punta de llança dins dels factors més dinàmics del país”

• El president ha fet aquesta tarda la cloenda de la 1a Conferència d’Alcaldes de l’Arc Metropolità de Barcelona

“El cor de la xarxa és la regió primera, no ho podem negar, que és la regió metropolitana. Vosaltres en aquest moment en sou l’element més dinàmic. La corona metropolitana es configura com la punta de llança dins dels factors més dinàmics del país. I no ho dic per quedar bé, sinó per carregar-vos de responsabilitats”.  Aquestes paraules les ha dit el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, en el decurs de l’acte de cloenda que ha fet aquesta tarda de la 1a Conferència d’Alcaldes de l’Arc Metropolità, integrat pels municipis de Mataró, Granollers, Sabadell, Terrassa, Martorell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. L’acte s’ha celebrat al Centre Cultural de Martorell.

En el seu discurs el president ha afirmat: “el model de transformació de les ciutats de l’Arc Metropolità crec que ha estat un èxit reconegut. S’ha configurat una regió policèntrica, amb una base econòmica ampla i diversificada, formada per ciutats d’una llarguíssima tradició industrial i obrera.”

Per aquest motiu, ha assegurat que la segona corona metropolitana “és un dels motors de creixement econòmic i social català i espanyol”.

Pel president Maragall, “estem davant d’un nou model territorial que fins ara se n’havia parlat però no era reconegut pel govern oficial, ara tenim la responsabilitat de ser alguna cosa més que pensadors; ara tenim la responsabilitat d’actuar sobre aquest terreny”.

En aquesta conferència també hi ha pres part els alcaldes i regidors de més de 80 municipis de la segona corona metropolitana, en representació d’una població conjunta de més de 700.000 habitants. El seu objectiu és donar a conèixer nous estudis sobre l’evolució de les seves àrees i debatre el model de treball en xarxa que proposa el grup de ciutats de l’Arc Metropolità de Barcelona.

La Conferència d’Alcaldes s’emmarca en la tercera fase de treball de les ciutats de l’Arc Metropolità de Barcelona, amb la qual es pretén promoure i articular el debat territorial amb el conjunt de municipis del seu àmbit, no només les set ciutats, treballant en comú amb l’objectiu d’articular propostes de participació que arribin al conjunt de les poblacions implicades.

En acabar, el president s’ha fet una foto de família amb els alcaldes de l’Arc Metropolità.