President

Paraules del president de la Generalitat, en l'acte de presa de possessió dels nous membres del Govern català

query_builder   15 maig 2006 11:30

event_note Nota de premsa

Paraules del president de la Generalitat, en l'acte de presa de possessió dels nous membres del Govern català

Paraules del president de la Generalitat en l’acte de presa de possessió dels nous membres del Govern català

Palau de la Generalitat, 15 de maig de 2006

 Vull començar les meves paraules amb un agraïment sincer als consellers sortints: Josep Bargalló, fins ara conseller Primer, Josep Huguet, fins ara conseller de Comerç, Consum i Turisme; Anna Simó, fins ara consellera de Benestar i Família, Marta Cid, fins ara consellera d’Educació, Manuel Balcells, fins ara conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació i Xavier Vendrell,  fins ara conseller de Governació. 

Amb alguns de vosaltres hem compartit més de dos anys de treball, però també alguna cosa més. Amb altres, el temps ha estat molt més breu.

Crec que amb tots hem compartit i compartim projecte. El projecte més complet, més ric i seriós que les esquerres catalanes han plantejat a la societat catalana en setanta anys. I ho dic amb absolut convenciment. La setmana passada, vaig haver de prendre una decisió, que us ben asseguro, ha estat una de les més difícils, sinó la més difícil de la meva vida política. La vaig prendre després d’haver fet tots els possibles per evitar que Esquerra acabés situant-se en contra de l’Estatut. No fou possible. I vaig actuar com crec que la responsabilitat de president de Catalunya m’exigia.

Vaig dir -i repeteixo- que tinc una alta consideració per tots els consellers i conselleres d’Esquerra Republicana que han format part d’aquest Govern. Que tots ells han treballat amb un gran sentit del deure i una eficàcia provada. Vull reiterar avui el meu agraïment, i vull fer-ho de manera especial a Josep Bargalló. Al sentit del deure i l’eficàcia de Josep Bargalló, hi vull afegir la seva lleialtat i un tarannà molt difícil de trobar en política.

Als consellers nous, Joan Manuel del Pozo, Carme Figueras i Xavier Sabaté, i a tot el Govern us vull dir que tenim tres objectius. Primer, i principal, el referèndum del 18 de juny; segon, que el país funcioni en tot allò que del Govern depengui, i, tercer, que la ciutadania percebi, què  ha fet, què està fent i què vol fer aquest Govern.

Si treballem tots amb cohesió i generositat, aquesta feina emergirà. Si ens aboquem en el SÍ al referèndum. Si ens aboquem dia a dia a treballar perquè el país funcioni, arreu i en tots els àmbits de la nostra responsabilitat.

Si fem que la ciutadania i la societat coneguin i reconeguin tot el que ha fet aquest govern fins ara, i tot el que farà en els mesos que venen, els catalans i les catalanes confiaran de nou en el nostre projecte.

Els nostres adversaris, els adversaris d’aquest govern i d’aquest projecte, actuen -en el fons- moguts només per un interès polític, més enllà de la prioritat que el país té avui al seu davant, que és l’Estatut.

És legítim.  Com és legítim preguntar-me, si seria normal, que després de tot, al final, hagués de governar un partit que no va ser aquell que va fer l’Estatut en els seus vint-i-cinc anys que va poder, i sí ara.  Jo crec que és legítim, tan legítim com ho és i ho serà la nostra determinació d’explicar que hi ha una Catalunya possible, que no és la que ells han defensat durant més de vint anys.

És una Catalunya que hem començat a dibuixar i construir en aquests dos anys i pocs mesos, en què s’ha fet més feina  que moltes vegades en un període sencer.

És una Catalunya que, amb el nou Estatut, tindrà el reconeixement, les competències i els recursos necessaris per esdevenir possible. Aquest era el nostre objectiu.

Aquest era el nostre objectiu el desembre de 2003, quan vam entrar aquí. Aquest segueix essent un projecte compartit el maig del 2006. Aquest és un projecte que té un futur esplèndid al davant. Macià també va estar pel sí, no ho oblideu. I el poble de Catalunya el va seguir, i ara també ens seguirà.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia