21-2-2007

Montilla afirma que “els Governs d’Espanya i Catalunya valoraran la millor proposta per El Prat i el país, amb l’objectiu d’aconseguir un aeroport de referència a Espanya i Europa”

• El president ha assegurat que l’Executiu no ha d’afavorir una empresa i menystenir-ne una altra, sinó que la decisió s’ha de prendre en funció de les propostes concretes llegint la lletra gran i la lletra menuda

El president de la Generalitat, José Montilla, ha manifestat avui des de Brussel•les, on es troba de viatge oficial, que “en el moment oportú els governs prendran la decisió que més convingui a El Prat i a Catalunya”. Davant les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre la urgent decisió de les companyies que han d’explotar la nova terminal, el cap de l’Executiu ha dit que “la inauguració d’aquesta nova terminal està prevista pel segon semestre del 2007, o sigui que no s’inaugurarà avui, per la qual cosa encara falta molt temps i la decisió es prendrà en el moment oportú”.

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha conclòs que el paper del Govern no és “afavorir una empresa o menystenir-ne una altra” sinó que el seu paper és “llegir amb atenció la lletra gran i la lletra menuda de les ofertes que es presentin per prendre la decisió més adient”. Una decisió, ha afegit, que serà “presa pels Governs d’Espanya i de Catalunya. Ambdues administracions valoraran la proposta que vagi millor per El Prat i per Catalunya amb l’objectiu d’aconseguir un aeroport de referència a Espanya i a Europa”, ha remarcat.

Amb tot, el cap de l’Executiu català ha confirmat la visita del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, a Barcelona que tindrà lloc el proper dia 1 de març. Ambdós presidents mantindran una trobada. L’objectiu del president Zapatero és fer palès el seu compromís amb El Prat i amb el Govern de Catalunya ja que “el que és important és fer d’El Prat un aeroport competitiu, encara més que en l’actualitat, que sigui motor econòmic per a Catalunya”.

En la seva visita el president del Govern d’Espanya ratificarà el seu compromís que El Prat sigui un “hub” –centre d’interconnexió de vols-  que tregui el màxim rendiment de les noves instal•lacions i que millori el servei que rebin els usuaris.