8-11-2006


El president Maragall lliurarà, divendres vinent, la Medalla d'Or de la Generalitat a Antoni Gutiérrez Díaz

oLa família d'aquest polític català, mort el passat 6 d'octubre, recollirà la distinció

oEl conseller Saura intervindrà en aquest acte, que comptarà també amb la participació de l'expresident Jordi Pujol i de Ramon Espasa


El president de la Generalitat en funcions, Pasqual Maragall, lliurarà divendres vinent, 10 de novembre, la Medalla d'Or de la Generalitat al polític català Antoni Gutiérrez Díaz, conegut popularment com "El Guti", mort el passat 6 d'octubre. Aquesta distinció, la de més rang que atorga el Govern català, vol reconèixer la trajectòria política i cívica de servei al país del guardonat.

El lliurament de la Medalla tindrà lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, a les 13.00 hores, i comptarà amb la presència de la família d'"El Guti", que recollirà la distinció.

El president català obrirà l'acte; a continuació, hi intervindrà el conseller en funcions de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura. El secretari general de la Presidència, Ramon Garcia Bragado, llegirà el decret de concessió, i, tot seguit, hi parlaran Ramon Espasa i després l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que faran una glossa d'Antoni Gutiérrez Díaz. Els néts del guardonat recolliran la Medalla de mans del president Pasqual Maragall, que clourà l'acte.

Antoni Gutiérrez Díaz va entrar al Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) el 1959, i des de la seva militància va participar activament en la lluita contra la dictadura i per la recuperació de les llibertats i les institucions catalanes, essent un dels principals impulsors de l'Assemblea de Catalunya. Amb l'arribada de la democràcia, va ser conseller de la Generalitat amb Josep Tarradellas, diputat a les Corts espanyoles, al Parlament de Catalunya i vicepresident del Parlament europeu de l'any 1994 al 1999, per ICV, partit del qual va ser membre fundador.


Recordatori

Tema: Lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat a Antoni Gutiérrez Díaz
Dia: Divendres, 10 de novembre
Hora: 13.00 hores
Lloc: Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat