16-2-2007


L'acte se celebrarà a l'Auditori del Palau de la Generalitat a les 20.30 hores

El president José Montilla lliurarà dilluns el III Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán

oEls periodistes Tomàs Alcoverro i Juan Villoro són els guardonats d'enguany

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà dilluns, dia 19 de febrer, el lliurament dels Premis Internacionals de Periodisme Vázquez Montalbán. En aquesta tercera edició, els guardons han estat atorgats als periodistes Tomàs Alcoverro, en la categoria de "periodisme cultural i polític", i a Juan Villoro, en la de "periodisme esportiu".

L'acte se celebrarà a l'Auditori del Palau de la Generalitat a les 20.30 hores. A més del president Montilla, hi intervindran Carles Revés, director editorial de la Divisió Llibreries del Grup Planeta; Josep Carles Rius, vicedegà del Cololegi de Periodistes de Catalunya, i Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona. També prendran la paraula els guardonats. El president de la Generalitat clourà el lliurament.

El jurat ha concedit el guardó a Tomàs Alcoverro "pel seu conjunt de treballs periodístics publicats al diari La Vanguardia", entre l'1 de setembre de 2005 i el 20 de novembre de 2006, tal com estableixen les bases, i "en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional en l'àmbit de la informació internacional". El jurat ha valorat especialment el seu compromís informant sempre en primera línia des de llocs de conflicte, sobretot a l'Orient Mitjà, un "compromís que Tomàs Alcoverro manté ben viu en l'actualitat enviant cròniques que permeten als lectors seguir de primera mà l'evolució de la situació a la zona", segons considera.

Pel que fa a Juan Villoro, el jurat dels premis ha valorat que "és una de les veus més singulars de la literatura contemporània a Hispanoamèrica. Conegut per les seves extraordinàries cròniques i sorprenents assaigs crítics i que ha generat interessants anàlisis de l'esport de masses i en especial del futbol des d'òptiques fascinats". "Villoro -constata el jurat- es distingeix pel seu excepcional ingeni i originalitat en combinar diferents gèneres i aspectes de la cultura popular, així com per la seva gran capacitat de seducció".

En la categoria de periodisme cultural i polític, el jurat ha concedit una Menció Especial a l'escriptora i periodista Teresa Pàmies, "pel seu compromís actiu i permanent al servei del país, la cultura popular, així com per la seva gran capacitat de seducció", a través de les seves cololaboracions als mitjans de comunicació.

El guardó en la seva categoria de "Periodisme Cultural i Polític" el convoquen conjuntament els diaris Avui, El País, El Periódico de Catalunya, el Grupo Planeta, Random House Mondadori i el Cololegi de Periodistes de Catalunya. Pel que fa a l'apartat de "Periodisme Esportiu", el convoquen la Fundació del Futbol Club Barcelona i el Cololegi de Periodistes.



Recordatori

Acte:Lliurament del Tercer Premi Internacional de Periodisme
Manuel Vázquez Montalbán
Dia: Dilluns vinent, dia 19 de febrer
Hora:20.30 hores
Lloc:Auditori del Palau de la Generalitat. Barcelona.