11-1-2007

Organitzada per l'Institut Europeu de la Mediterrània

El president de la Generalitat inaugurarà demà, divendres, la VII Conferència Anual Unió Europea-Turquia

oUna trentena de personalitats polítiques, socials i econòmiques europees i turques participaran en aquesta Trobada internacional


El president de la Generalitat, José Montilla, inaugurarà demà, divendres, la VII Conferència anual Unió Europea (UE)-Turquia, que tindrà lloc a Barcelona durant dos dies, i que comptarà amb la participació d'una trentena de personalitats del món polític, social i econòmic turc i europeu, entre les quals destaca el ministre d'Estat per a Afers religiosos de Turquia, Mehmet Aydin.

La inauguració d'aquesta Trobada internacional, organitzada per l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) amb la cololaboració de l'Istanbul Policy Center de la Universitat de Sabanci (Turquia), es farà a les 9.30 hores, a l'Hotel Palace de Barcelona.

El president Montilla serà l'encarregat d'obrir l'acte. Tot seguit, hi prendran la paraula el director general de l'IEMed, Senén Florensa; el membre del Consell d'Administració de la Universitat Sabanci, Güler Sabanci; el secretari d'Estat per la Unió Europea del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, Alberto Navarro, i el ministre d'Estat per a Afers Religiosos de Turquia i copresident del Grup d'Alt Nivell per a l'Aliança de les Civilitzacions, Mehmet Aydin. El president de la Generalitat clourà la inauguració.

La VII Conferència UE-Turquia se celebra enguany sota el títol "Imatges recíproques i coneixement: de la confrontació a la integració". Durant les seves sessions, els participants debatran sobre les relacions entre Turquia i la UE en el marc del procés d'adhesió de Turquia a la UE. La immigració, les relacions econòmiques i comercials, els mitjans de comunicació i Turquia com a soci estratègic en l'àrea euromediterrània són alguns dels temes més concrets que es tractaran.



Recordatori

Tema: Inauguració de la VII Conferència Anual UE-Turquia
Dia: Demà, divendres, 12 de gener
Hora: 9.30 hores
Lloc: Hotel Palace (Avda Gran Via de les Corts Catalanes, 668). Barcelona