16-4-2007

Durant l’acte d’homenatge al recentment traspassat expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El president elogia la feina de Guillem Vidal en pro de la descentralització del Poder Judicial i l’ús del català

•    També en destaca la seva proximitat, el diàleg i l’entesa al TSJC i la seva contribució en favor del català

El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat aquesta tarda, en l’acte d’homenatge al que fou president del Tribunal Superior de Justícia, Guillem Vidal,  la tasca que aquest va exercir com a “jurista compromès amb els valors democràtics i constitucionals” i la petjada que va deixar al seu pas per la presidència del TSJC, on “la proximitat, el diàleg i l’entesa van ser la seva divisa”.

El president ha subratllat “la defensa que va fer de la independència judicial amb convicció, però sense caure en un excés de corporativisme, més propi d’altres èpoques”, així com “la contribució a l’obertura de l’Administració de Justícia, en totes les seves vessants, cap a la societat catalana”.

El cap del Govern català ha assenyalat que aquest insigne jurista va contribuir a “l’adaptació del Poder Judicial a la nova estructura autonòmica de l’Estat, sorgida de la Constitució del 1978” i “a l’ús de la llengua pròpia de Catalunya en el món judicial”, on ha recordat que s’ha avançat molt, tot i reconèixer que el camí a recórrer encara és llarg.

En un altre moment de la seva intervenció, i en reconeixement a la tasca del magistrat en defensa de la descentralització del Poder Judicial i de presència de les institucions a l’Estat en els diferents territoris, el president Montilla ha destacat el suport que sempre va oferir Guillem Vidal a l’Escola Judicial de Barcelona i als futurs jutges destinats a Catalunya en pro de la seva integració.

El mandatari català ha finalitzat la seva intervenció posant de relleu “el respecte, la tolerància i la mà esquerra” que van caracteritzar les iniciatives endegades pel que fou president del TSJC.

El president de la Generalitat ha imposat sobre l’antiga toga de Guillem Vidal la Gran Creu de l’Orde de Sant Raimon de Penyafort, a títol pòstum.

A l’acte d’homenatge a l’expresident del TSJC també hi han pres part la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Maria Eugènia Alegret; la consellera de Justícia, Montserrat Tura; el vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando Salina; els vocals del CGPJ, Montserrat Comas d’Argemir i Luis Aguiar; el fiscal en cap en funcions del TSJC, José María Romero de Tejada; i l’exfiscal en cap del TSJC, José Maria Mena.