20-4-2007


Es celebrarà al Palau de la Generalitat, a les 12 del migdia

El president de la Generalitat presidirà demà, dissabte, la celebració del Dia del Municipi

oL'acte reunirà a la majoria dels alcaldes dels municipis catalans

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà demà dissabte, 21 d'abril, l'acte de celebració del Dia de Municipi, que tindrà lloc a les 12 del migdia, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

A l'inici de l'acte es llegirà un manifest de la Comissió Municipalista de Catalunya. A continuació, hi intervindran el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el president de l'Associació Catalana de Municipis i alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig. Clourà l'acte el president de la Generalitat, José Montilla.

El Govern de la Generalitat va decidir en la reunió del Consell Executiu del 14 de febrer del 2006 decretar el dia 19 d'abril com el Dia del Municipi. La decisió va respondre a la reivindicació de les entitats municipalistes per tal que es commemorés la data de la constitució dels primers ajuntaments democràtics, que va tenir lloc el 19 d'abril del 1979, i que va suposar l'arribada de la democràcia als ens locals. La Comissió Municipalista de Catalunya, formada per l'Associació Catalana de Municipi (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FMC), van proposar aquesta celebració coincidint amb els actes oficials que es van fer l'any 2004 amb motiu dels 25 anys d'ajuntaments democràtics.



Recordatori

Tema:Celebració del Dia del Municipi
Dia:Demà, dissabte, dia 21 d'abril
Hora:12.00 hores
Lloc:Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Barcelona.