7-7-2006

En el marc de la visita que el president ha fet a la comarca del Bages

 

El president Maragall destaca que Catalunya obre una nova etapa on es visualitzarà més l’obra de Govern

 

“El nou Estatut és el punt de partida de la nova etapa de Catalunya, una Catalunya en la qual no només es legisla sinó que també es governa; ara ha arribat el moment d’iniciar una nova realitat d’aprofundiment de la qualitat de vida en tot el territori” ha dit aquest migdia el president de la Generalitat en l’acte de presentació de les inversions en edificis judicials que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Manresa.

 

Segons ha explicat el president, “Manresa i tota la Catalunya central són un bon representant del que es fa a Catalunya i del que es farà a partir d’ara: intensificar sobre el territori les inversions i la dispersió de serveis”.

 

En aquest sentit, el cap de l’executiu ha recordat el Pla d’Inversions en nous edificis judicials arreu de Catalunya que suposa una actuació en 30 dels 49 partits judicials amb un pressupost de 600 milions d’euros, juntament amb la renovació de les infraestructures informàtiques i l’impuls de l’ús del català.

 

Aquest acte, celebrat a l’ajuntament de Manresa, s’emmarca dins la visita que avui ha fet el president català al Bages. Abans d’anar a la capital de la comarca, el cap de l’executiu ha visitat les obres del futur centre penitenciari “Els Lledoners”, a Sant Joan de Vilatorrada, i d’altres projectes que s’estan realitzant en aquest municipi.

La nova presó, que es preveu que estigui finalitzada el segon trimestre del 2008, tindrà una capacitat de 750 interns i 8 mòduls residencials de règim ordinari de 64 cel·les, amb sala de dia, menjador, pati, aules, tallers, gimnàs i consulta mèdica. També comptarà amb una unitat d’ingressos, una infermeria, i un departament especial de règim tancat, a més d’un edifici educatiu i cultural, entre d’altres instal·lacions.

 

Durant la presentació de la futura presó, que s’ha fet al saló de plens de l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, el president Maragall ha elogiat el municipi, pel seu compromís amb la ciutadania i la seguretat per acollir el nou centre penitenciari, i també el seu alcalde, Ezequiel Martínez, de qui ha dit, “té una visió política d’aproximació a la gent combinada amb la valentia, el coratge i l’ambició, que s’han de tenir per prendre decisions que no són llamineres en un principi, però que després resultaran que sí que ho són”.

 

El president Maragall ha continuat la jornada amb la visita a la nova seu de la Cambra de Comerç de Manresa, on s’ha reunit amb el president de l’entitat, Manel Rosell, i la resta de membres del Consell Executiu de l’entitat. La trobada ha servit per parlar, entre d’altres temes, del Pla d’Infraestructures de la Catalunya Central.

 

El recorregut per la comarca del Bages del cap de l’executiu català ha finalitzat amb la visita a les obres de la futura seu de la Fundació Alícia, un centre internacional de recerca i cultura alimentària liderat pel cuiner Ferran Adrià.