25-4-2007

El president aposta per la col.laboració i la complicitat amb la Comunitat de Madrid, per sobre de les controvèrsies polítiques

•    El cap de l’executiu català i la presidenta Esperanza Aguirre han signat avui el conveni de col·laboració cultural entre les dues comunitats i han inaugurat una mostra audiovisual promoguda per la comunitat madrilenya al CCCB

El president de la Generalitat, José Montilla, s’ha mostrat avui segur en que “el seny i la responsabilitat” estan per damunt dels incidents i les polèmiques que es pui generar entre Catalunya i Madrid.

El cap de l’executiu català ha rebut avui a la presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid, Esperanza Aguirre. Els dos presidents han signat un protocol de col·laboració cultural i han inaugurat una exposició que forma part de la mostra “Made i Mad”, que se celebra fins el dia 1 de maig a Barcelona i que té per objectiu donar a conèixer l’activitat artística i cultural madrilenya als ciutadans de Catalunya.

A la sortida de la reunió, el president ha manifestat que “en les darreres setmanes algun incident ha generat un cert grau de polèmica”, però ha assegurat que “la rivalitat i el debat polítics no han d’enfosquir el diàleg constructiu entre les dues comunitats”. “El seny i la responsabilitat estan per damunt”, ha dit.

El dirigent català ha assegurat que “tant la presidenta com jo sabem distingir clarament la natural controvèrsia política del necessari respecte i col·laboració” i ha fet una aposta perquè les relacions institucionals i polítiques es desenvolupin amb “esperit constructiu”.

El president també s’ha mostrat partidari de continuar amb la col·laboració cultural que les dues comunitats estan mantenint els darrer anys per donar-se a conèixer mútuament la feina dels seus creadors. Amb aquesta intenció, els dos presidents han signat un protocol que els compromet a realitzar i difondre activitats conjuntes en diferents àmbits de la creació contemporània. (Nota: us enviem el protocol signat pels president en un document adjunt).