5-7-2006

Aquest matí, en l’acte d’inauguració del II Congrés de Català de Gestió Pública

El president Pasqual Maragall ha assegurat que “en la competència entre sector públic i privat està l’equitat”

El president Maragall ha afirmat avui que és bo que hi hagi competència entre el sector públic i privat, perquè el sector públic pot aportar “distància, equitat i una capacitat de funcionar sobre la base de normes de comportament que estiguin més properes a allò que és òptim més que no pas aquelles que regeixen el mercat, mantenint una administració transparent “.

En un altre moment de la seva intervenció, ha afirmat que una de les aportacions del catalanisme de progrés al sistema de governació serà la proximitat i l’excel•lència, perquè -ha afegit- “està molt bé fer país però també s’ha de fer política i administració”. Segons el president, és molt important parlar de catalanisme polític, però “si s’acompanya d’una realitat tangible molt millor, que no pas si és solament el sentiment que ens honora a tots, però que ens obliga també”. 

El cap de l’executiu català ha dit també que “descentralitzar és eficient” i ha apostat per un model català de distribució de la despesa pública que passi per la descentralització. Per aconseguir aquesta proximitat, el president ha recordat que serà bo destinar als ajuntaments un 10% més de la despesa del Govern.

Pasqual Maragall ha fet aquestes afirmacions en l’acte d’inauguració del II Congrés Català de la Gestió Pública, on també han intervingut l’alcalde de Barcelona, Joan Clos; el president de l’Associació Catalana de Gestió Pública, Isidre Obregon; el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreno, i el professor de Gestió Pública de la London School of Economics and Political Science, Michael Barzselay.

La primera edició del Congrés es va celebrar l’any 2002. Enguany, el programa es desenvoluparà entre avui i demà i està organitzat per l’Associació Catalana de Gestió Pública, juntament amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, amb el suport del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, entre d’altres.