8-11-2006

El president de la Generalitat es reuneix avui a Dakar amb el president del Senegal


El president de la Generalitat en funcions, Pasqual Maragall, es reunirà aquesta tarda amb el president de la República del Senegal, Abdoulaya Wade, en el darrer dia de la visita oficial que el cap de l'executiu català està fent a aquest país africà. La trobada tindrà lloc a les 18 hores (hora local) a la seu presidencial.

La jornada del president Maragall ha començat aquest matí a Dakar on s'ha reunit amb les ONG's catalanes que treballen al Senegal. També ha mantingut una reunió amb el primer ministre del país, Macky Sall, i amb el ministre de senegalesos a l'Exterior, Abdou Malal Diop.

Després de la trobada amb el primer ministre del Senegal, el cap de l'executiu ha afirmat que les relacions entre el país africà i Catalunya "són molt importants i intenses" i ha recordat que en l'actualitat viuen i treballen a Catalunya al voltant de 12.000 senegalesos. Durant la reunió, que ha qualificat de cordial, ha explicat que han parlat de la possibilitat d'enriquir aquestes relacions per obrir nous fronts en camps com l'universitari i l'empresarial. El president també ha dit que ha trobat en el primer ministre "una actitud positiva, d'interès i d'amistat i també de voluntat d'aprofundir i millorar aquestes relacions entre els dos països".

D'altra banda, ha explicat que tant el primer ministre, Macky Sall, com el ministre de senegalesos a l'Exterior, Abdou Malal Diop, han parlat de la necessitat d'exercir un control exhaustiu dels fluxos migratoris per a conèixer-ne amb major exactitud les condicions i que aquestes condicions i contingents s'adeqüin a les necessitats i interessos d'uns i altres. "L'interès del Senegal -ha afegit- és formar a la seva població i també aconseguir transferències monetàries i el de Catalunya és tenir gent treballant a casa nostra en condicions d'immigració regular, controlada, de més qualitat, més formada i també amb possibilitats de generar benestar allà i aquí".

Finalment, el cap de l'executiu català també ha parlat del tema de la cooperació catalana i ha destacat l'interès del govern senegalès en què aquesta respongui als interessos d'ambdós països.

El president de la Generalitat va iniciar dilluns passat el seu viatge oficial al Senegal, amb un doble objectiu: conèixer de prop la tasca de la cooperació al desenvolupament, a la qual les institucions catalanes han donat suport amb una voluntat explícita de reforçar el codesenvolupament, i, d'altra banda, reforçar els vincles de caire institucional amb aquell país.

Nota: Des d'aquest gabinet s'enviarà una fotografia de la trobada entre els presidents català i senegalès.