23-04-2007

El president aposta per inculcar la lectura als nens des de l’escola i per mantenir la festivitat de Sant Jordi en dia feiner

Explica que no fa declaració institucional de Sant Jordi, perquè l’excés de declaracions polítiques “de vegades pot resultar aclaparador”

El president de la generalitat, José Montilla, s’ha mostrat avui partidari d’inculcar l’hàbit de la lectura als nens.  El president, que ja ha manifestat la seva voluntat de ressaltar la vessant literària de la diada de Sant Jordi, ha explicat que “una de les coses que està fent el Govern és posar en marxa i accelerar la instal•lació de biblioteques als centres d’ensenyament”. Perquè, segons el president, “l’hàbit de la lectura convé adquirir-lo quan abans millor”.

En aquest sentit cal recordar que el Pla de Govern aprovat recentment preveu la construcció de 200 biblioteques escolars aquest any 2007 i que el 2010 totes les escoles públiques de Catalunya tinguin la seva biblioteca.

En el decurs de l’entrevista d’aquest matí al programa “Els matins” de TV3, que dirigeix i presenta Josep Cuní, el cap de l’Executiu també ha explicat que continua sent un gran lector i que continua llegint llibres per plaer.

El president s’ha mostrat partidari que Sant Jordi continuï sent un dia feiner i ha afirmat que aquesta festivitat té al mateix temps una doble component d’un dia de feina i de festa. Precisament, -ha dit- “una de les virtualitats pel manteniment de la festa és que sigui un dia feiner”, i ha explicat que els llibreters i altres sectors implicats en la diada li han fet arribar el seu interès que continuï essent així. “Si (Sant Jordi) passés a celebrar-se en un dia de festa, -ha afegit- podria comportar que un dia com avui, dilluns, molta gent hagués marxat fora, i baixés l’afluència de gent als carrers”. Això, “els comerços i els llibreters, no ho desitgen de cap de les maneres”, ha dit.

En un altre moment de l’entrevista, el president Montilla ha explicat la seva decisió de no fer declaració institucional per Sant Jordi, afirmat que “no cal que hi hagi una presència de la política i dels missatges institucionals, que de vegades pot semblar aclaparadora. Les declaracions institucionals s’han de reservar per ocasions comptades i no s’ha d’abusar d’elles”, ha afegit.