3-11-2006

El president Pasqual Maragall visitarà la setmana vinent el Senegal

El president de la Generalitat en funcions, Pasqual Maragall, viatjarà des de diumenge vinent i fins el proper dimecres, dia 8 de novembre, a la república del Senegal. Es tracta del primer viatge d'un president de la Generalitat a l'Àfrica Subsahariana i té una doble vessant: d'una banda, conèixer de prop la tasca de la cooperació al desenvolupament, que les institucions catalanes han vingut donant suport amb una voluntat explícita de reforçar el codesenvolupament, i de l'altra reforçar també els vincles de caire institucional.

El cap de l'executiu català visitarà dilluns vinent el departament d'Oussouye, a la zona de Ziguinchor, per conèixer el projecte de recursos hidràulics de l'Assemblea per la Cooperació per la Pau, que pretén millorar l'accés a l'aigua potable de 22 poblacions situades a comunitats rurals amb la construcció de pous d'aigua potable d'ús cololectiu. Ja a la tarda, visitarà altres projectes, com una granja-escola a Mlomp.

L'endemà, dimarts, a Oussouye, Pasqual Maragall visitarà un centre de Salut i els camps de cultiu de l'Assemblea de Cooperació per la Pau. A Ziguinchor, es reunirà amb un grup d'entitats cooperants que treballen a la zona de Velingara i presenciarà una representació teatral dirigida als nadius per sensibilitzar-los sobre la prevenció del sida.
L'Àfrica Subsahariana és una àrea geogràfica prioritària per la cooperació catalana i d'una manera especial ho és el Senegal, un dels cinc països prioritaris, segons el Pla Director i el Pla Anual de Cooperació del Govern català. Precisament, els senegalesos són un dels cololectius majoritaris de la immigració a Catalunya i per aquest motiu el Govern català aposta de manera decidida per treballar en l'àmbit del codesenvolupament.

El dimecres, el president Maragall el dedicarà a una trobada amb les entitats catalanes de cooperació que treballen al Senegal i a mantenir contactes de nivell institucional amb els màxims representants senegalesos.

L'acompanyaran en aquest viatge, la secretària de Relacions Exteriors, Margarida Obiols, i el director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Àlex Masllorens.