24-4-2007

El president Montilla visitarà les obres de soterrament i cobertura de les vies del tren de Vilafranca del Penedès

oTambé visitarà el futur edifici judicial de la ciutat, acompanyat de la consellera Tura, i mantindrà una trobada amb les associacions de veïns


El president de la Generalitat, José Montilla, farà demà dimecres, dia 25 d'abril, una visita institucional a Vilafranca del Penedès on, entre d'altres coses, comprovarà l'estat de les obres de soterrament i cobriment de les vies del tren al seu pas per la capital de l'Alt Penedès.

El president català arribarà a l'ajuntament de Vilafranca a les cinc de la tarda i mantindrà una breu trobada amb l'alcalde, Marcel Esteve. A continuació, la comitiva es traslladarà a peu fins a l'estació del tren. Allà els esperaran el president d'ADIF, Antonio González, i el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal. El mateix president d'ADIF s'encarregarà d'explicar al cap de l'Executiu català les obres d'adequació que s'estan fent a l'estació, així com l'estat dels treballs del soterrament i cobriment de les vies del tren. L'alcalde de Vilafranca li donarà els detalls del projecte del parc urbà de 87.000 m2 que es construirà a l'eix de les vies. El futur parc suposarà un cost total de poc més de 22 milions d'euros, 8 dels quals han estat aportats per la Generalitat de Catalunya. Després de les explicacions de l'obra, hi haurà parlaments de l'alcalde de Vilafranca, el president d'ADIF i el president de la Generalitat.

Tot seguit, el president es reunirà amb les associacions de veïns de la ciutat que li traslladaran les seves inquietuds. Serà a un quart de set de la tarda a la nova seu de l'Associació de Veïns del barri de la Girada.

A les 18.45 hores, el president Montilla es traslladarà al futur edifici judicial de Vilafranca. Acompanyat de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, visitarà les instalolacions de la nova seu de 4.323,25 m2. Les obres, que es preveu que finalitzin el segon trimestre d'enguany, compten amb un pressupost de 5.535.143,46 euros. En aquest nou edifici s'ubicaran els quatre jutjats de primera instància i instrucció, el Registre Civil, amb sala de matrimonis, el Jutjat de Guàrdia i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu, detinguts i aparcament privat. També comptarà amb espai suficient per a un futur creixement.



Recordatori

Tema: Visita a Vilafranca del Penedès
Dia: Dimecres, 25 d'abril

Acte: Visita a l'Ajuntament de Vilafranca
Hora: 17.00 hores
Lloc: C/ Cort, 14

Acte: Visita a les obres del soterrament i cobriment de les vies del tren
Hora: 17.30 hores. Hi haurà un parlament del president.
Lloc: Cantonada entre C/ General Cortijos i el Passeig Soler

Acte: Trobada amb les associacions de veïns de la ciutat
Hora: 18.15 hores.
Lloc: Local de l'Associació de Veïns del barri de la Girada. (Rambla de la Girada, 15-19)

Acte: Visita a l'edifici dels nous jutjats
Hora: 18.45 hores
Lloc: Avinguda Europa, 10