1-3-2007

El cap de l’Executiu català i el president del Govern espanyol han visitat les obres de la nova terminal de l’aeroport del Prat

El president Montilla reitera davant el president Zapatero la voluntat del Govern i de Catalunya que El Prat sigui un aeroport “internacional i intercontinental”

• Després d’escoltar les declaracions del president Zapatero, el cap de l’Executiu català s’ha mostrat convençut que El Prat es convertirà en un hub intercontinental

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reiterat que l’aeroport del Prat“ha de ser clarament internacional i intercontinental, que és el que demana la Generalitat, la societat catalana, i ha quedat clar que també és la intenció del Govern espanyol”.  El cap de l’Executiu ho ha dit davant el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, durant una visita a la nova terminal de l’aeroport del Prat.

Després d’escoltar les declaracions del president del cap de l’Executiu espanyol en què ha assenyalat que aposten per fer del Prat un“hub, un gran centre de connexions”, el president de la Generalitat s’ha mostrat convençut que l’aeroport veurà complertes les seves aspiracions i la seva vocació internacional.

El president Montilla ha recordat que les obres de la nova terminal de l’aeroport del Prat és “el projecte més important que en aquests moments s’està realitzant a Catalunya i l’obra més important que està duent a terme el Ministeri de Foment”.

Així mateix, el cap de l’Executiu ha assenyalat que “l’objectiu és duplicar la capacitat de les instal•lacions del Prat i convertir-lo en un aeroport amb capacitat per competir en el mercat global”.

El president català ha destacat que l’aeroport del Prat “ha demostrat ser capaç de créixer molt per sobre de la mitjana dels aeroports d’Europa” i això vol dir que “Catalunya i Barcelona són atractius i capaços de competir en dinamisme” amb altres aeroports europeus. 

El cap de l’Executiu català ha manifestat que “el que importa ara és que l’aeroport sigui capaç d’aprofitar totes les seves possibilitats, i que pugui projectar-se amb la vocació que té, que és la de ser un aeroport internacional i intercontinental”. “Estic segur que així serà”, ha subratllat el president.

El president Montilla ha fet aquesta afirmació després que el cap de l’Executiu espanyol confirmés que la Generalitat participarà en l’adjudicació de la Terminal Sud de l’aeroport del Prat.

El president confirma que “hi ha indicis que hi ha hagut sabotatges” a Renfe

Per altra banda, el president de la Generalitat ha confirmat que “hi ha indicis que hi ha hagut sabotatges” a algunes estacions de Rodalies Renfe. El cap de l’Executiu ha manifestat que“els fets d’ahir i, segurament, altres han estat provocats intencionadament”, i ha afegit que“confirmar això és feina de la policia, que està treballant-hi”.

El president Montilla ha dit que“puc entendre perfectament el cansament de molts ciutadans pels fets que s’han produït a Rodalies”, però ha manifestat que “això no justifica fets com l’ocupació de vies, sobretot per qüestions de seguretat”.