8-4-2007

L’acte se celebrarà dimarts, dia 10 d’abril, al Palau de la Generalitat

El president Montilla presidirà l’acte de presa de possessió de Joan Colom com a síndic major de la Sindicatura de Comptes

El president de la Generalitat, José Montilla, presidirà el pròxim dimarts, 10 d’abril, l’acte de presa de possessió de Joan Colom com a síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya en un acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat a les 19 hores. 

A l’acte de presa de possessió del síndic major hi assistiran tots els membres del ple de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, els síndics Agustí Colom, Alexandre Pedrós, Enric Genescà, Ernest Sena, Jaume Amat i Jordi Pons, i la secretària general de la institució.

També hi estan convidats el president del Parlament, Ernest Benach; el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells; i el president i els membres de la comissió parlamentària de la Sindicatura de Comptes, entre altres autoritats.

Així mateix, a l’acte d’investidura també hi seran els presidents dels tribunals de comptes autonòmics de l’Estat, així com membres del Tribunal de Cuentas central i del Tribunal de Comptes Europeu.

Dels òrgans de control extern autonòmics, està previst que assisteixin els presidents de la Cámara de Comptos de Navarra, Luis Muñoz; del Tribunal Basc de Comptes Públiques, Mª Asunción Macho; de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, Rafael Vicente Queralt; del Consello de Contas de Galicia, Luciano Fariña; de la Cámara de Cuentas de Andalucía, Rafael Navas; de l’Audiencia de Cuentas de Canarias, Rafael Medina; de la Sindicatura de Cuentas de Castilla-La Mancha, Miguel A. Cabezas; del Consejo de Cuentas de Castilla y León, Pedro Martín Fernández; de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, Pere Antoni Mas, i de la Sindicatura de Cuentas del Principado de Asturias, Avelino Viejo. Per part de la Cámara de Cuentas de la Comunidad de Madrid hi assistirà el seu vicepresident, Carlos Salgado.

En representació del Tribunal de Cuentas estatal assistiran a l’acte el president de la secció de fiscalització, Manuel Núñez, i el conseller Lluís Armet.

El Tribunal de Comptes Europeu estarà representat pel seu membre espanyol, Joan Ramallo, així com l’expresident de l’organisme fiscalitzador dels comptes de la UE, Joan Manuel Fabra.

Aquest serà el segon mandat de Joan Colom i Naval al capdavant de la institució fiscalitzadora externa dels comptes i de la gestió del sector públic de Catalunya. Després de deixar la vicepresidència del Parlament Europeu, Colom va ser nomenat síndic major de la Sindicatura de Comptes el 23 de març de 2004 en un acte presidit pel llavors president de la Generalitat, Pasqual Maragall.

Colom va ser reelegit síndic major pel ple de la Sindicatura de Comptes per a nou període de tres anys el passat 15 de març. D’acord amb el procediment previst per la llei, el ple de la institució fiscalitzadora –format per set síndics- ha de proposar un candidat d’entre els seus membres per al càrrec de síndic major i després aquest és nomenat pel president de la Generalitat.

Després de l’acte de presa de possessió, el president Montilla i el síndic major mantindran una reunió al despatx del president.