23-2-07

El president Montilla manifesta el seu compromís de reforçar les institucions i la llengua pròpia de l’Aran

• Afirma està convençut que en les properes setmanes es podrà signar un nou acord de finançament del Conselh Generau d’Aran

• El cap de l’Executiu assegura que “malgrat les turbulències i l’episodi del Tribunal Constitucional, el Govern de Catalunya està desenvolupant l’Estatut amb determinació”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat aquest matí que en aquesta legislatura “desenvoluparem el que estableix l’Estatut i debatrem una nova llei per la Val d’Aran”. En aquest sentit, el mandatari català ha assegurat que “ja s’ha posat en marxa el mecanisme per avançar-hi i escoltarem totes les sensibilitats”. I ha afegit que “com a president de la Generalitat estic pel reforçament de les institucions i de la llengua pròpia de l’Aran”.

 El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en el decurs de la visita que avui realitza a la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. A primera hora, el president s’ha reunit amb el Ple del Conselh Generau d’Aran, encapçalat pel síndic Carles Barrera.

El president Montilla ha explicat que “malgrat les turbulències i l’episodi del Tribunal Constitucional , el Govern de Catalunya està desenvolupant l’Estatut i el continuarà desenvolupant amb determinació”, i ha subratllat que s’està treballant en el nou acord de finançament del Conselh Generau d’Aran, que “estic convençut que es podrà aprovar i signar en les properes setmanes”.

Ha afirmat ser conscient que la configuració física de la Val d’Aran fa que les comunicacions amb l’exterior siguin fonamentals i ha dit que “està a sobre“ de totes les obres, “tant les que fa la Generalitat com les que fa el Ministeri”. En aquest sentit, ha afirmat que, en el proper Consell de Govern, posarà en coneixement dels consellers la necessitat de treballar plegats per atendre millor els ciutadans de l’Aran i ha advocat també per la col•laboració institucional.