4-5-2007   

 El cap de l’Executiu català ha assistit aquest matí a la reunió de la Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona i a la presentació del Pla Estratègic



El president Montilla lloa els participants en el Pla Estratègic del Camp de Tarragona, per voler encarar el futur “amb una veu unificada”

•    El cap de l’Executiu català afirma que “ens convé més que mai anar plegats, amb una gran aliança entre l’acció del Govern i les iniciatives privades i públiques”

•    Assegura que “seria un contrasentit, que la millora de l’autogovern servís de pretext per a la passivitat dels agents socials”

•    Destaca la necessitat de planificar i actuar amb una visió de conjunt, perquè els espais metropolitans puguin afrontar el futur amb garanties

•    Reitera que el Govern aposta per un model de competitivitat basat en el coneixement i destaca el paper de la Universitat Rovira i Virgili com a “pol vertebrador de sensibilitats i focus d’estudi i de propostes”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha lloat aquest matí els participants en l’elaboració del Pla Estratègic del Camp de Tarragona, per voler encarar el futur “amb una veu unificada”. El cap de l’Executiu català s’ha reunit amb la Mesa Socioeconòmica del Camp de Tarragona i ha assistit a la presentació del pla estratègic d’aquestes comarques.

El president català ha assenyalat que “per tal que els espais metropolitans s’enfrontin al futur amb garanties, és necessari planificar i actuar amb una visió de conjunt”. El president ha expressat “el compromís de la Generalitat en col.laborar a tirar endavant el Pla”, del qual ha manifestat que “ha de servir per crear i impulsar nous projectes”. També ha ressaltat que “ens convé més que mai anar plegats, amb una gran aliança entre l’acció del Govern i les iniciatives privades i públiques”.

El president ha animat als responsables del Pla a continuar treballant i ha manifestat que “seria un contrasentit que la millora de l’autogovern servís de pretext per a la passivitat dels agents socials”.També ha recordat que molts dels eixos de treball que formen part del Pla Estratègic estan inclosos al Pla del Govern, tant pel que fa a les inversions previstes o en marxa al Camp de Tarragona, com pel que fa a les polítiques destinades a fomentar la innovació,  garantir el suport a les petites i mitjanes empreses i a la indústria, fomentar l’estalvi energètic i garantir-ne el subministrament, assolir una ocupació de qualitat o fer una administració més àgil i propera.

El president  ha assegurat que “l’economia catalana està en un bon moment i les comarques de Tarragona estan per sobre la mitjana de Catalunya”. “Tenim xifres que conviden a l’optimisme, sense caure en l’autocomplaença, però que són ben reals. I aprofitant que estem en aquesta situació, és el moment de preveure i orientar el futur, assossegadament, però amb rigor i ambició”, ha dit.

El cap de l’Executiu català també ha insistit en la seva línia estratègica de millorar la competitivitat de l’economia catalana fent una aposta pel coneixement i ha posat en valor el rol de la Universitat Rovira i Virgili com a “pol vertebrador de sensibilitats i focus d’estudi i de propostes a tenir en compte”.