26-3-2007

El president Montilla expressa “el compromís del Govern amb el foment i la difusió de la llengua catalana”

•    Aposta per “fer avançar l’ús social del català” amb “la complicitat i l’esforç de tots”

•    El president de la Generalitat fa seves les paraules de Pompeu Fabra i apel•la a la “tasca i l’esperança”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha manifestat, avui, una vegada més, “el compromís del Govern de la Generalitat amb el foment i la difusió de la llengua catalana”. El cap de l’Executiu català ho ha dit en l’acte d’entrega de la segona edició del Diccionari de la llengua catalana, elaborat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), celebrat al Palau de la Generalitat.

En el decurs de l’acte, el president Montilla ha felicitat i encoratjat a l’IEC a seguir treballant per la llengua catalana. “Fer un diccionari de la nostra llengua era -possiblement encara ho és- una feina de redreçament del país i no pas una tasca únicament cultural”, ha assegurat. En aquest sentit, el president s’ha compromès a continuar ajudant a l’IEC amb aportacions econòmiques anuals per als treballs científics i de recerca que desenvolupa.

El cap de l’Executiu ha reconegut la feina feta i ha emplaçat l’IEC a “confiar en el futur del país i de la llengua”. En aquest sentit, el president ha reclamat “la complicitat i l’esforç de tots, dels acadèmics, dels estudiants, dels professionals i de les institucions, amb la Generalitat en primer lloc, per fer avançar l’ús social del català”.

El president Montilla ha tancat l’acte amb les paraules “feina i futur” per fer seva aquella mítica consigna de Pompeu Fabra que deia: “No abandoneu mai la tasca ni l’esperança”.