19-2-07

El president Montilla diu que l’Estatut d’Andalusia està absolutament legitimat, malgrat la baixa participació

El president de la Generalitat, José Montilla, ha fet aquest matí una valoració positiva del resultat del referèndum de l’Estatut d’Andalusia que es va celebrar ahir . Pel president català “és cert que la baixa participació és preocupant, però en absolut deslegitima un Estatut que és bo per a Andalusia. No cal magnificar tant la participació”.

La baixa participació-ha afirmat el president-posa de relleu una qüestió que no és exclusivament d’Andalusia, ni de Catalunya, on va haver-hi al seu dia crítiques per la baixa participació, encara que va ser més alta que la d’ahir” i ha ressaltat que aquest fenomen es produeix també a altres països europeus com és el cas, per exemple, de Portugal, on al recent referèndum sobre l’avortament no es va assolir el 50% de participació.

Segons el cap de l’executiu català, “quan les coses funcionen raonablement bé i no hi ha massa tensió com passava a Andalusia, on no hi havia posicions clarament enfrontades, totes les forces polítiques demanaven el sí tret d’una petita formació,  doncs és un element desincentivador

El president ha felicitat el poble d’Andalusia per disposar d’un nou Estatut, i ha recordat que “hi ha hagut algun Estatut que és vigent, com el gallec, que encara el van votar menys gent” i ha afegit “excepte que la legislació prevegi un percentatge de participació, que no és el nostre cas, aquest text està absolutament legitimat”.