23-3-2007

El president Montilla anuncia un Pla director del Tercer Sector “per ajudar a enfortir les entitats” del sector social 

El president de la Generalitat destaca la voluntat de l’Executiu per concertar una Estratègia per a la Inclusió i la Cohesió Social

El cap de l’Executiu català diu que el Govern prioritza el treball en xarxa amb les entitats del Tercer Sector en les polítiques d’acció social i comunitària

El president de la Generalitat, José Montilla, ha aprofitat avui la seva presència al primer Congrés de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que se celebra a la Farga de l’Hospitalet, per recordar que l’aposta del Govern és “construir un veritable estat del benestar a Catalunya”.  És en aquest sentit, que el president ha afirmat que l’Executiu vol que el Tercer Sector formi part del“nostre projecte social col•lectiu”. “Volem prioritzar el treball en xarxa amb les entitats del Tercer Sector en les polítiques d’acció social i comunitària”, ha postil•lat. 

Precisament, -ha dit- aquesta filosofia s’enquadra en l’idea que vull remarcar. L’idea d’un “plantejament diferent: hem de parlar, evidentment, de Catalunya i dels problemes dels catalans i de les catalanes”, ha reblat. De fet, el president ha explicat que aquest és un del objectius del Pla de Govern 2007-2010, aprovat recentment pel Consell de Govern. Al mateix temps que ha recordat el dos projectes més representatius de la voluntat del Govern de prioritzar la política social. El cap de l’Executiu s’ha referit a la Llei de serveis socials i la Llei del dret a l’habitatge.

A més, el president Montilla no ha deixat passar l’oportunitat per oferir col•laboració a les entitats del Tercer Sector Social i les ha emplaçat a seguir treballant per reduir les desigualtats socials. En aquest punt, ha comentat que “el progrés econòmic és necessari, és la base per generar riquesa. Però en les situacions de desigualtat és quan cal més que mai un projecte i una complicitat de col•lectius més forts per evitar la fractura social”.

Tot seguit, el president s’ha referit a les entitats del Tercer Sector afirmant que“la tasca que realitzeu entitats com les aquí representades és essencial, per a la cohesió social, per a la prestació de serveis i per al suport a persones en situació de necessitat”. Per aquest motiu, ha assenyalat tot seguit, “sou un sector de màxima rellevància, tant social com econòmicament. I des del Govern de la Generalitat ho volem potenciar amb la limitació dels recursos dels quals disposem”.

El president també ha destacat que des de el Govern també és vol impulsar i potenciar una altra línea de treball. “És la nostra voluntat de concertar una Estratègia per a la Inclusió i la Cohesió Social, partint de la feina realitzada i de l’experiència acumulada al llarg d’anys de plans europeus, estatals i de la vostra experiència”.  Es tracta d’un pla que es projectarà a mig i llarg termini, ha explicat el president català, que “volem fer-ho amb la complicitat de les administracions locals i les entitats socials”.

Per acabar, el cap de l’executiu català ha comentat que de vegades aquestes organitzacions basades en el treball voluntari no sempre disposen dels recursos i els coneixements necessaris per fer-les funcionar. I en aquest marc, ha dit que“aquest serà l’objectiu  del pla director del Tercer Sector” que ajudarà a “enfortir les entitats que ho necessitin”.