26-1-2007

El cap de l’Executiu anuncia l’aprovació del projecte de llei del Consell de Garanties Estatutàries i de la Llei del Govern

El president Montilla anuncia que el Govern aprovarà en les pròximes setmanes dues noves lleis de desplegament de l’Estatut

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest matí en una entrevista a COM Ràdio que “el Govern aprovarà en les pròximes setmanes el projecte de llei del Consell de Garanties Estatutàries i el projecte de llei del President, el Govern i el Parlament”. Aquestes dues noves lleis de desplegament de l’Estatut s’afegeixen al projecte de llei de l’Agència Tributària, aprovada pel Govern dimarts passat i que ha estat el primer pas legislatiu en el desplegament estatutari.

El president Montilla ha reiterat la seva voluntat que el desplegament es realitzi amb el màxim consens possible i ha explicat també que ahir va lliurar al president de CiU, Artur Mas, l’esborrany del projecte de llei del Consell de Garanties Estatutàries.

Pel que fa al paper de l’oposició a l’hora de desplegar l’Estatut, el president ha assenyalat que l’Executiu té interès en“fer partícips del desplegament estatutari” als partits que no formen part del Govern d’Entesa.

“Per això vaig oferir al president de CiU la creació d’un consell per a l’impuls del desplegament estatutari”, ha manifestat el president. El cap de l’Executiu ha aclarit que aquest consell tindrà sessions de treball “prèviament a les reunions bilaterals Estat-Generalitat” i el seu objectiu serà “conformar la posició del Govern” en les negociacions.

Sobre les aspiracions de CiU de formar part de les comissions que negociaran amb l’Estat, el president ha recordat que l’Estatut fixa que són comissions formades pels dos governs.“El Govern és el Govern i això d’entre tots ho farem tot, no. Cadascú ha de fer allò que li pertoca. Els grups de l’oposició tenen altres mecanismes per participar”, ha manifestat el president català. “El Govern de l’Estat no vindrà a les reunions acompanyat del PP o de Coalició Canària. El més normal és que el govern de Catalunya estigui representat pel Govern i no pel Govern i l’oposició”, ha afegit.

Pel que fa als pactes sobre els grans temes de país, el cap de l’Executiu ha dit que l’habitatge, la immigració i la recerca són temes que“formen part de la preocupació dels ciutadans del nostre país”. A més, ha assegurat que el Govern no demana a l’oposició un contracte d’adhesió sinó que es presentaran propostes que“permetin una discussió i escoltarem a tots els partits de l’oposició, si tenen posicions obertes, de diàleg”.