19-4-07

El cap de l’Executiu ha visitat la nova urbanització de la cobertura de FGC de Rubí

El president Montilla destaca que el Govern “està treballant perquè les xarxes de ferrocarrils compleixin les garanties d’eficàcia i de comoditat que els ciutadans ens mereixem”

 El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat que el Govern “està treballant perquè les xarxes de ferrocarrils que operen a Catalunya compleixin les garanties d’eficàcia i de comoditat que els ciutadans ens mereixem”. Ho ha dit en el decurs de la visita que ha fet aquesta tarda a la nova urbanització de la cobertura de Ferrocarrils de Rubí.

Segons ha explicat el cap de l’Executiu, la Generalitat i el Govern de l’Estat “treballem pel traspàs de les línies de Rodalies a la Generalitat de Catalunya”, però ha advertit que no s’ha de fer “precipitadament” sinó “amb pulcritud, exigència i fermesa, i molt aviat”.Volem garantir, prèviament, les inversions que calen per posar aquesta infraestructura al dia”, ha subratllat.

 A més, el president s’ha mostrat convençut que “ho farem i aconseguirem el nivell de qualitat, puntualitat, seguretat i comoditat que els ciutadans exigim”.

El president Montilla ha visitat aquesta tarda la nova urbanització de la cobertura de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Rubí, un cop han finalitzat les obres, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l’alcaldessa de Rubí, Carme García.

Les obres d’urbanització de la cobertura han suposat una inversió de 3,87 milions d’euros i han permès la integració urbanística de la cobertura de les vies de FGC entre l’avinguda de Can Cabanyes i el carrer d’Edison. L’obra, que dota a la ciutat d’un nou espai cívic que millora l’accessibilitat i mobilitat dels vianants, també ha comportat la construcció d’una nova rambla.

El president ha reconegut la tasca feta pels veïns i ha assenyalat que “han estat no sols el motor del projecte, sinó que han actuat com l’espurna necessària per tirar endavant tot el procés”. “Aquesta obra és un exemple de suma d’esforços i de treball rigorós de l’Ajuntament, dels diputats que hi van col·laborar en el seu moment, dels veïns i veïnes i de les Administracions”, ha afegit.

A més, el cap de l’Executiu ha recordat que “l’Ajuntament de Rubí i el Govern de la Generalitat hem treballat conjuntament per fer que aquella demanda veïnal sigui avui una realitat”.

El president ha afirmat que l’Ajuntament i la Generalitat també treballen conjuntament en obres “tan significatives i esperades” com el trasllat de les línies elèctriques de Can Fatjó, o la rehabilitació del barri del Pinar. Aquesta última obra s’inclou en el marc de la tercera convocatòria de la Llei de barris i compta amb actuacions com la construcció d’un centre cívic i de formació ocupacional, la construcció d’un vial que millorarà la comunicació amb la resta de la ciutat, la millora de les zones verdes i la urbanització de l’espai públic.

 Abans de l’acte de la nova urbanització de la cobertura de FGC, el president ha visitat l’Ajuntament de la ciutat on ha mantingut una breu trobada amb l’alcaldessa.