16-4-07

El president Montilla destaca la inversió que ha aprovat avui el Govern per a “la necessària renovació del parc escolar”

• El cap de l’Executiu remarca que el pressupost d’Educació ha passat de 3.000 milions d’euros a més de 5.000 milions en només quatre anys

El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat la inversió del Govern en matèria d’educació“perquè un ensenyament públic de qualitat també requereix instal•lacions adequades pels mestres i els estudiants. I el nostre parc escolar necessita renovar-se i ampliar-se”. En aquest sentit, avui el Govern català ha aprovat un paquet d’inversions destinat a la construcció de sis nous centres escolars i l’ampliació o reforma de 18 escoles i instituts ja existents, amb una inversió total de 72,9 milions d’euros.

El president Montilla ha pronunciat aquestes paraules en la visita que ha fet aquesta tarda a diversos centres educatius de Mataró, on ha volgut remarcar que l’educació és una de les prioritats del seu Executiu i que cal que “tots els elements de la comunitat educativa s’impliquin a fons i cooperin estretament”. “Aquesta és una tasca que pertoca a tothom–ha afegit-. L’Administració ha de posar les eines perquè els professors tinguin la formació necessària per poder fer la seva feina en condicions. En millors condicions de les que ja ho estan fent”.

El cap de l’Executiu català ha assenyat que s’està donant un nou impuls a l’educació de Catalunya i ha posat com a exemple el fet que el pressupost d’Educació ha passat de 3.000 milions d’euros a més de 5.000 milions en només quatre anys. Un impuls, ha dit,“per situar l’educació a l’alçada de l’exigència que tenim i de l’excel•lència que perseguim”.

Després de la visita al CEIP Anxaneta, el CEIP Antonio Machado i l’Escola Bressol Elna, el president ha mantingut una trobada amb els membres del consistori de Mataró.