14-5-2007

Durant el lliurament dels premis que atorga el lobby cultural “Uno de los nuestros”

El president Montilla demana a les personalitats populars catalanes que es posicionin públicament a favor de la bona convivència

• Ha lliurat el premi Christa Leem 2007 al jugador del FC Barcelona, Lilian Thuram, a qui ha descrit com “un home compromès en la lluita constant contra el racisme i la discriminació”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha animat avui les personalitats populars de Catalunya a manifestar-se públicament a favor d’una bona convivència i contra les actituds reaccionàries. “Avui ens és imprescindible que les persones que tenen un espai privilegiat en els mitjans de comunicació, pel seu lloc en la societat, pel saber fer de la seva professió o per les seves virtuts, manifestin el seu posicionament a favor d’una millor convivència entre les persones”, ha manifestat.

El president català ha lliurat el premi Christa Leem 2007 al jugador del Futbol Club Barcelona, Lilian Thuram, de qui ha destacat el fet de ser “un home compromès en la lluita constant contra el racisme i la discriminació.”

El cap de l’executiu ha afirmat que“són conegudes per tothom posicions de Thuram, contràries a les actituds reaccionàries i a favor de l’educació i els valors ciutadans. La seva tasca al costat dels més desfavorits és un exemple de solidaritat i dedicació”, ha assenyalat el president, que també s’ha mostrat d’acord amb Thruman que el compromís públic de tots els ciutadans per a una millor convivència“és un poder que pot fer canviar les coses”.

El president ha fet aquestes declaracions en el sopar organitzat a l’hotel Plaza de Barcelona pel lobby cultural “Uno de los Nuestros”, del qual el propi president en forma part.

El grup, també ha lliurat un guardó a la memòria del president Xilè Salvador Allende, que ha estat recollit per l’advocat català Joan Garcés, un dels col•laboradors més propers del president xilè, que va viure en primera persona el derrocament d’Allende i el bombardeig de la seu presidencial xilena.

El president Montilla s’ha referit a Salvador Allende com “un home íntegre, valent, d’ideals irreductibles, que va transformar una generació amb el seu exemple”.