19-12-2006

Intervenció del president a la Nit del Turisme

El president Montilla considera que la millora de la qualitat i la diversificació de l’oferta són els eixos clau pel futur del turisme a Catalunya

• El president ha destacat la cultura com a element per a desestacionalitzar l’oferta turística i ha dit que les infraestructures han de continuar millorant per la seva rellevància en el sector

• El president aposta per configurar un pol aeroportuari potent,  amb l’aeroport del Prat com a emblema

• Advoca per la col•laboració entre l’administració i la iniciativa privada per millorar la competitivitat del sector

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquesta nit, durant la seva intervenció a la Nit del Turisme, que “la millora de la qualitat i la diversificació de l’oferta són els eixos clau pel futur del turisme a Catalunya”. Actualment, el nostre país és un dels principals pols turístics mundials, amb 25 milions de turistes i 165 milions de pernoctacions, sent el primer destí turístic d’Espanya. El president ha destacat que la riquesa cultural, la situació geogràfica i el paisatge, juntament amb l’esforç emprenedor, situen Catalunya en una posició de privilegi.

En aquest sentit, ha anunciat que el Govern de la Generalitat continuarà desplegant polítiques de turisme ambicioses per la importància que el sector té a Catalunya, tant per la seva aportació al PIB, com per la creació d’ocupació o la seva rellevància en l’equilibri territorial. Durant el seu discurs davant els empresaris del sector, el president català ha recordat “la importància de la cultura per desestacionalitzar l’oferta juntament amb altres actius del nostre país com la natura i el paisatge”.

El president ha destacat que construir un destí turístic competitiu “depèn de la nostra capacitat de definir una visió global del país, del model de desenvolupament que apliquem i de la nostra capacitat d’estimular un creixement sostenible i una economia del coneixement”. Amb l’objectiu d’aconseguir que Catalunya sigui un focus d’atracció permanent, ha defensat “que és important que continuem millorant les nostres infraestructures, bàsicament les aeroportuàries, portuàries i ferroviàries, que tenen pel turisme una rellevància singular”. En aquest sentit, el president Montilla ha apostat per la connexió ferroviària d’alta velocitat amb Europa i ha manifestat la seva voluntat de treballar “per configurar un pol aeroportuari potent, amb l’aeroport del Prat com a emblema. La finalització de la nova terminal i el seu impuls com a aeroport transoceànic són les nostres prioritats per donar resposta al mercat i a la nostra ambició col•lectiva.”

“La col•laboració entre l’administració i el sector empresarial –ha afegit el president- han de permetre donar resposta als importants reptes que tenim plantejats, millorant la competitivitat del sector”.